Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο Μαρούσι ευδοκιμεί το «φρούτο» του φθηνού λαϊκισμού!

Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου θα υλοποιηθεί, κόντρα στις επιθυμίες όσων δεν θέλουν να γίνει κανένα έργο στο Μαρούσι.
Η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Κόντρα στον Καιρό Π. Κούκουζα , με αφορμή την επικίνδυνη κλίση μεγάλου πεύκου στην πλατεία Αγίας Λαύρας , επιβεβαιώνει ένα πράγμα:
Ότι δυστυχώς ευδοκιμεί και στην πόλη μας το «φρούτο» του φθηνού λαϊκισμού.
Γιατί φθηνό λαϊκισμό αποτελεί το γεγονός να συνδέει μια δημοτική παράταξη το γεγονός της επικίνδυνης κλίσης ενός πεύκου, ανάμεσα στα δεκάδες που υπάρχουν σε όλη την πλατεία Α. Λαύρας, που προκλήθηκε εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδος, με τις εργασίες ανάπλασης της πλατείας.
Αποτελεί φθηνό λαϊκισμό να μιλά μια δημοτική παράταξη για δέντρα που «θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν» , επειδή στην πλατεία Αγίας Λαύρας γίνονται έργα βιοκλιματικής ανάπλασης.
Με τη «φόρα» που έχει πάρει η παράταξη του κου Κούκουζα και το πλεόνασμα λαϊκισμού που διαθέτει, σε λίγο θα φτάσει να καταλογίζει ευθύνες στη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ακόμη και για την πτώση μετεωριτών στη Γη.

Είναι φανερό ότι η παράταξη του κου Κούκουζα δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το πράσινο της πόλης, δεν ενδιαφέρεται να γίνει έργο που θα πάει το προάστιο μας μπροστά και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αποκομίσουν μικρο-παραταξιακά οφέλη από γεγονότα όπως η κλίση ενός πεύκου , το άνοιγμα μιας λακκούβας, το βούλωμα ενός φρεατίου.  Είναι η παράταξη της αδράνειας και της ανευθυνότητας που από τη μια αντιτίθεται στην Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου αλλά από την άλλη δεν θα διστάσουν να καταγγείλουν τη Διοίκηση, αν κάποιος άτυχος συμπολίτης μας πέσει και σπάσει το πόδι του σε κάποιον από τους κατεστραμμένους πεζοδρόμους του Κέντρου.
Στο παραλήρημα λαϊκισμού και ανευθυνότητας της παράταξης Κόντρα στον Καιρό απαντάμε με έργο και υπευθυνότητα.
Όσον αφορά την προστασία του πράσινου της πλατείας Αγίας Λαύρας, η δέσμευση μας παραμένει. Δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο, αλλά αντίθετα, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, τα δέντρα στην πλατεία θα είναι περισσότερα.
Όσον αφορά τα υφιστάμενα δέντρα , με την επίβλεψη του Δασαρχείου, των μηχανικών της Περιφέρειας, των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που επιβλέπουν το έργο και τον ανάδοχο εργολάβο,  θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Όσον αφορά την σχεδόν καθημερινή παρουσία κάποιων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας , με σκοπό ουσιαστικά την τρομοκράτηση των υπαλλήλων και την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, τους προειδοποιούμε: Αφήστε  ήσυχους τους υπαλλήλους του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους. Αφήστε απερίσπαστα τα στελέχη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας ώστε να παράγουν έργο χρήσιμο στην πόλη. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι πασαρέλα για την αντιπολίτευση , ούτε τσιφλίκι καμιάς δημοτικής παράταξης. Αν θέλουν αντιπαράθεση με τη Διοίκηση, ας έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που επιθυμεί να υλοποιηθεί η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, πως δεν μας πτοεί ούτε ο φθηνός λαϊκισμός, ούτε οι απειλές  που κατά καιρούς εκτοξεύουν οι παρατάξεις της αδράνειας και της μη παραγωγής έργου. Εμείς θα λογοδοτήσουμε στο λαό του Αμαρουσίου με βάση το έργο μας, κι όχι με βάση τις επιθυμίες της αντιπολίτευσης.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου θα υλοποιηθεί, κόντρα στις επιθυμίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου