Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Οι έντονες βροχοπτώσεις της Βιοκλιματικής ...«ανάπλασης»!

Οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδος και η διάβρωση του εδάφους είχαν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση επικίνδυνης κλίσης μεγάλου πεύκου, ηλικίας πολλών ετών, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
Η επικίνδυνη κλίση συνέβη σήμερα το πρωί και άμεση υπήρξε η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου ΑμαρουσίουΟ αρμόδιος Αντιδήμαρχος , συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας μετέβησαν άμεσα στην Πλατεία Α. Λαύρας, ενώ εκλήθη και το Δασαρχείο, το οποίο διαπίστωσε τη διάβρωση που είχε υποστεί το έδαφος εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων της προηγούμενης εβδομάδος, γεγονός που συνέβαλε, σε συνδυασμό με το μεγάλο βάρος και την προϋπάρχουσα ήδη κλίση του πεύκου, στο προαναφερθέν γεγονός.




Αν και το Δασαρχείο Πεντέλης πρότεινε την κοπή του δέντρου, ο Δήμος αποφάσισε, σε συνεργασία με τον εργολάβο που εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας, να μην κοπεί το πεύκο αλλά να σηκωθεί με ειδικό γερανό και να επανατοποθετηθεί στην προηγούμενη του θέση και στη συνέχεια, με τη χρήση των κατάλληλων τεχνικών μέσων να υποστυλωθεί με ασφάλεια ώστε να διασωθεί .
Παράλληλα κι επειδή αναμένονται νέα έκτακτα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, αποφασίστηκε το άμεσο κλάδεμα και η προληπτική υποστύλωση όλων των δέντρων της Πλατείας που εμφανίζουν σήμερα κλίση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Δασαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου