Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Για το parking στην πλατεία "ΕΥΤΕΡΠΗΣ"


Eπιστολή  στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για το parking στην πλατεία "ΕΥΤΕΡΠΗΣ", απέστειλαν ο περιφερειακός συμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αμαρουσίου κ.κ. Αλ. Μπέγιαννης, Ελ. Μαγιάκης και Δημ. Πολυχρονιάδης
Παραθέτουμε την επιστολή αλλά και την απάντηση που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

                                             Προς ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
                                           Υπόψη : κ. Τσίτουρα Χρήστου
                   Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνοντα Συμβούλου
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου
υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για να κατασκευάσει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πλατεία «ΕΥΤΕΡΠΗΣ», η οποία βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του σταθμού Η.Σ.ΑΠ. στο Μαρούσι.
Έχοντας υπόψη μας τα σχέδια της γραμμής 4 της Αττικό Μετρό και την πρόβλεψη για σταθμό Μετρό στο Μαρούσι, πλησίον του σταθμού Η.Σ.Α.Π., θα θέλαμε να μας γνωρίσετε τα κάτωθι :
 1. Ποια είναι σύμφωνα με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό  η καταλληλότερη θέση για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ στο Μαρούσι (η πλατεία «ΕΥΤΕΡΠΗΣ», η πλατεία «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» ή η πλατεία «ΓΑΡΔΕΛΗ») με λειτουργικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά κριτήρια;
2. Εάν κατασκευαστεί ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία «ΕΥΤΕΡΠΗΣ» από το Δήμο Αμαρουσίου, τότε ποια είναι η δική σας εναλλακτική επιλογή για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ ;

                                                    Με εκτίμηση
                                             Ο περιφερειακός σύμβουλος
                                                Κανελλάκης Κων/νος

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου
Μπρέγιαννης Αλέξανδρος,
επικεφαλής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Μαγιάκης Λευτέρης,
επικεφαλής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
Πολυχρονιάδης Δημήτρης,
επικεφαλής παράταξης «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Σε απάντηση σχετικής επιστολής, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των μελετών για τη Γραμμή 4 του Μετρό προβλέπεται η χωροθέτηση ενός νέου σταθμού στο Δήμο Αμαρουσίου, πλησίον του υφιστάμενου σταθμού της Γραμμής 1.
 Για το σταθμό αυτό δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα οι σχετικές μελέτες από την ΑΜ, ώστε να έχει προσδιορισθεί η ακριβής τοποθεσία για τη χωροθέτηση του σταθμού, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι από τη στιγμή που θα κατασκευασθεί υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης από το Δήμο Αμαρουσίου, τότε οι μόνες εναλλακτικές επιλογές που απομένουν για την κατασκευή σταθμού Μετρό στην περιοχή αυτή είναι, είτε η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, είτε η πλατεία Γαρδέλη.
 Πιστεύουμε πάντως ότι οι θέσεις αυτές δεν συνιστούν την κατ' αρχήν προτιμητέα λύση για την κατασκευή σταθμού Μετρό, κυρίως για κατασκευαστικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, σε αντίθεση με την πλατεία Ευτέρπης.
 Τα ανωτέρω πιστεύουμε θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και από το Δήμο Αμαρουσίου και είμαστε γενικότερα στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για σχετική ενημέρωση.
                                                          Με εκτίμηση
                                                           Χ. Τσίτουρας
                                            Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου