Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«Επικοινωνιακές φούσκες» για την απαξίωση έργων

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», για την κατάθεση αναφοράς από τον επικεφαλής της στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις δύο πεζογέφυρες που έχουν κατασκευαστεί στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στη στρατηγική που υπηρετεί η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, στρατηγική συκοφάντησης και συστηματικής απαξίωσης κάθε έργου που γίνεται στην πόλη. 
Είναι μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα μιας παράταξης που επενδύει στο ψέμα και στη συκοφαντία για να καλύψει την έλλειψη από πλευράς της ουσιαστικών προτάσεων και ρεαλιστικών λύσεων στα καυτά προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες.
Δεύτερον, γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένα έργο στο Δήμο Αμαρουσίου από όσα εκτέλεσε η σημερινή Διοίκηση δεν ανατέθηκε με διαδικασίες που δεν είναι και απόλυτα νόμιμες και απόλυτα διαφανείς. Χάρη στις διαδικασίες που ακολουθήσαμε σήμερα το Μαρούσι έχει το προνόμιο να διαθέτει ήδη 2 πεζογέφυρες, όταν σε άλλους Δήμους παλεύουν χρόνια να πετύχουν το ίδιο. 
Μια διαδικασία δημοπράτησης που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατά τον έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης. 


Ενώ εγκρίθηκε και κρίθηκε σύννομη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του σχεδίου συμβάσεως (υπ’ αριθμόν 226/2009 πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου). Την ίδια ακριβώς νόμιμη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήσαμε κατά την κατασκευή των δύο πρώτων πεζογεφυρών, ακολουθούμε και για τις επόμενες πεζογέφυρες που θα κατασκευαστούν, όταν θα έχουμε την χρηματοδότηση από το Κράτος.
Τρίτον, όσον αφορά στο τίμημα, το οποίο χαρακτηρίζουν υψηλό, κι άλλες φορές η ίδια παράταξη προσπάθησε να στηρίξει τους ψευδείς ισχυρισμούς της περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου, συγκρίνοντας το κόστος κατασκευής δύο εντελώς διαφορετικών πεζογεφυρών, με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με διαφορετικό συμβατικό αντικείμενο, με διαφορετικό μέγεθος εδράσεων, κλπ.
Αυτή τη φορά βέβαια δεν παραθέτουν παραδείγματα αλλά μιλούν γενικά και αόριστα περί μεγαλύτερου τιμήματος.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμία έρευνα εισαγγελέα. Αλλά δεν πρόκειται και να ανεχθεί να μας πετάνε λάσπη στελέχη δημοτικών παρατάξεων που δεν τους ενδιαφέρει να υπηρετήσουν το συμφέρον της πόλης, δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά η αστήρικτη και αβάσιμη σκανδαλολογία.
Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουν να ξέρουν αυτοί που σήμερα λασπολογούν και αμφισβητούν με αστήρικτες προσφυγές στη Δικαιοσύνη τις αποφάσεις των ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών, πως θα κληθούν και οι ίδιοι να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή στη Δικαιοσύνη και να αναλάβουν τις ποινικές ευθύνες των όσων υποστήριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου