Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αναφορά στον εισαγγελέα για τις πεζογέφυρες


Κατατέθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρη Μαγιάκη αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί προς πάσα κατεύθυνση η περίπτωση διασπάθισης δημόσιου χρήματος κατά την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών επί της Κηφισίας.
Ως γνωστόν οι δύο πεζογέφυρες ανατέθηκαν για κατασκευή σε εργολάβο με τη διαδικασία του διαγωνισμού με προσκλήσεις και όχι του ανοιχτού διαγωνισμού.
Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τις επόμενες δύο πεζογέφυρες για τις οποίες έχει ανακηρυχθεί μειοδότης, πλην όμως η κατασκευή τους δεν έχει αρχίσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε αφού, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης αρνήθηκε να εξετάσει τις καταγγελίες.

Το τίμημα για τις πεζογέφυρες ήταν κατά την άποψη  εμπείρων κατασκευαστών, αλλά και βάσει συγκριτικών στοιχείων από άλλους Δήμους πολύ μεγαλύτερο ενός ευλόγου τιμήματος που θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού, χωρίς να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο.   

15.01.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου