Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μυστικά & Ψέμματα της Δημοτικής Αρχής ...

Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, αφού όλες οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο συντείνουν στην ουσιαστική κατάρρευση του Δήμου Αμαρουσίου και τη μετατροπή του σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες - κατοίκους της πόλης μας.
Οι μόνοι που επιμένουν να παρουσιάζουν τα πράγματα και τις εξελίξεις στο Δήμο Αμαρουσίου ως θετικές και ελπιδοφόρες για τα συμφέροντα των Δημοτών - κατοίκων της πόλης είναι ο κος Δήμαρχος και η παράταξη της πλειοψηφίας, οι οποίοι δε διστάζουν σε κάθε περίπτωση να μεταχειρίζονται ΜΥΣΤΙΚΑ και ΨΕΜΑΤΑ για να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι, δήθεν, είναι αναγκαία και για «το καλό μας», η πολιτική που ακολουθούν και εφαρμόζουν.
Είναι κοινό μυστικό πια ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου προσεγγίζει τα όρια της χρεοκοπίας, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει, καθώς τα προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης και οι επιμηκύνσεις της αποπληρωμής των χρεών με συνεχείς νέους επαχθέστατους δανεισμούς τεράστιων ποσών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο πλαίσιο των μνημονιακών ρυθμίσεων για τους ΟΤΑ, δίνουν και παίρνουν από το καλοκαίρι του 2011 ως σήμερα.

Το μεγάλο ψέμα όμως που συνοδεύει αυτό το μυστικό της ουσιαστικής χρεοκοπίας του Δήμου είναι αυτό που δεν μας λέει η Δημοτική Αρχή, δηλαδή ότι με την πολιτική της το βάρος της αποπληρωμής αυτών των χρεών πέφτει και πάλι στις πλάτες των Δημοτών – κατοίκων του Αμαρουσίου, στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα οι οποίοι δε δημιούργησαν αυτό το χρέος, αφού δεν ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα για τις δικές τους ανάγκες και τις ανάγκες της πόλης, με ότι αυτό σημαίνει για το μέλλον της πόλης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η Δημοτική Αρχή μεταχειρίζεται άλλο ένα μεγάλο ψέμα, ότι δήθεν με την πολιτική της «νοικοκυρεύει» τα οικονομικά του Δήμου, όμως με την εφαρμογή τέτοιου είδους πολιτικών δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να στρώνει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και το οριστικό ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Άλλωστε, όσο κι αν προσπαθεί να κρατήσει μυστικό η Δημοτική Αρχή το γεγονός ότι ήδη άρχισαν οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δήμου (ακίνητο Λουμίδη – Πλατείας Ηρώων) έναντι χρεών του Δήμου προς τις τράπεζες, τα πράγματα δεν κρύβονται πια εύκολα.
Έτσι λοιπόν, συνεχίζοντας τον ατέλειωτο μνημονιακό και Καλλικρατικό κατήφορο, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου προσπαθεί να πείσει την κοινωνία της πόλης, μεταχειριζόμενη άλλο ένα μεγάλο ψέμα, ότι οι αυξήσεις του ΤΑΠ για τους κατοίκους – δημότες της πόλης κατά 100% που πρόσφατα πέρασαν με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ. Σ., μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες και θα είναι και οι τελευταίες.
Όμως το μυστικό που συνοδεύει αυτό το μεγάλο ψέμα είναι ότι η Δημοτική Αρχή αύξησε το ΤΑΠ κατά 100% γιατί με βάση την εφαρμοζόμενη πολιτική, οι εισπράξεις από το ΤΑΠ δεν είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα για τους Δημότες (όπως οι εισπράξεις από τα Δημοτικά Τέλη) και γι’ αυτό το λόγο μπορούν εύκολα τα χρήματα αυτά, που θα πληρώνουν οι Δημότες – κάτοικοι του Αμαρουσίου, να ριχτούν στη «μαύρη τρύπα» του Δημοτικού χρέους. Επίσης η Δημοτική Αρχή δεν λέει στους Δημότες ότι οι αυξήσεις στο ΤΑΠ θα είναι συνεχείς και αλλεπάλληλες μέσα στους επόμενους μήνες, αφού το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ» των υπερχρεωμένων ΟΤΑ, το οποίο θεσπίστηκε πρόσφατα κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, είναι αυτό που θα επιβλέπει και θα επιβάλλει την οικονομική πολιτική των ΟΤΑ που έχουν χρέη και βρίσκονται στο κόκκινο, όπως ο Δήμος Αμαρουσίου.
Όσο για το μεγάλο ψέμα της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ότι ο Δήμος συνεχίζει να διατηρεί το κοινωνικό του πρόσωπο και τις κοινωνικές του δομές, αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στις αποφάσεις του Δ. Σ. των δύο τελευταίων χρόνων, όταν μια σειρά από χαμηλού κόστους ή δωρεάν παροχές προς τους Δημότες καταργήθηκαν ή ανατιμήθηκαν διπλά και τριπλά (π.χ. κατάργηση της δωρεάν Δημοτικής συγκοινωνίας και περικοπή των δρομολογίων της, αυξήσεις τελών στα προγράμματα του αθλητικού κέντρου και του κέντρου τέχνης & πολιτισμού που απευθύνονταν στους δημότες, συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κέντρου Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των βρεφονηπιακών σταθμών κλπ.)
Φυσικά το μυστικό που συνοδεύει αυτό το ψέμα είναι η βούληση της Δημοτικής Αρχής να αντικαταστήσει τις δωρεάν κοινωνικές παροχές που καλύπτονταν από τις δαπάνες του Δήμου με την περιβόητη «κοινωνική επιχειρηματικότητα», δηλ. την ελεημοσύνη των εταιριών και των ιδιωτών που θησαυρίζουν από την κρίση και την εκμετάλλευση των εργαζομένων και μας κάνουν και τη χάρη να είναι «φιλάνθρωποι», απέναντι στους εργαζόμενους που κατά χιλιάδες απολύουν και εκμεταλλεύονται άγρια.
Όλα αυτά βέβαια για να περάσουν και να γίνουν πράξη από μια Δημοτική Αρχή που έχει επιστρατεύσει το ψεύδος και τη διγλωσσία προκειμένου να μας πείσει ότι λειτουργεί με φιλολαϊκό και φιλεργατικό αίσθημα, ενώ εργάζεται για να προωθήσει και να εδραιώσει τις κάθε είδους αντιλαϊκές – μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης την οποία και η ίδια στηρίζει και αποδέχεται, χρειάζονται και μια ισχυρή δόση αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων και επιλογών, όπως αυτές που ακολουθούνται κατά πάγιο πλέον τρόπο στα ζητήματα της διαχείρισης της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλήρη έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με μια σειρά σοβαρά ζητήματα που προωθεί η Δημοτική Αρχή για να ψηφιστούν από το Δ. Σ. προς της Δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.
Με μυστικά και ψέματα η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο κος Δήμαρχος πορεύθηκαν ως τώρα, όμως ας γνωρίζουν ότι ο χρόνος τους σύντομα τελειώνει μιας και κανέναν δε μπορούν πια να κοροϊδεύουν.
Η ζωή των Δημοτών – κατοίκων του Αμαρουσίου γίνεται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δύσκολη, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.
Η Δημοτική Αρχή πια δε μπορεί να κοροϊδεύει τους Δημότες – κατοίκους της πόλης του Αμαρουσίου και να τους τάζει άχρηστες «βιοκλιματικές αναπλάσεις» του κέντρου της πόλης, όταν το Μαρούσι στενάζει από έλλειψη ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και το κατασκευαστικό κεφάλαιο, που κατάστρεψε την πόλη μας, παραμένει ασύδοτο και στο απυρόβλητο από τη Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ψεύδεται και να παρουσιάζει εικονικούς και ψεύτικούς προϋπολογισμούς και εικονικά προγράμματα τεχνικών έργων του Δήμου, όταν η πόλη στις αρχές του 21ου αιώνα πνίγεται με την πρώτη βροχή, αφού κατά 82% στερείται αγωγών όμβριων υδάτων.
Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου, ότι δήθεν τάχα υπερασπίζεται την εργασία και τα δικαιώματά τους, όταν τους απολύει κατά εκατοντάδες (συμβασιούχοι), αφού πρώτα τους πήρε την ψήφο και στηρίζει την κυβέρνηση και την πολιτική της (δες ΣΔΙΤ – ΜΚΟ κλπ.), η οποία επιδιώκει με βάση τα νέα και παλιά μνημόνια να τους απολύσει και να ιδιωτικοποιήσει τους ΟΤΑ.
Όσα ψέματα και μυστικά κι αν χρησιμοποιήσουν ο κος Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν μπορούν να μας πείσουν ότι η πολιτική που ακολουθούν, ταυτόσημη με την πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων – του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και του εξανδραποδισμού των εργαζομένων που επιβάλλεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι μονόδρομος.
Παλεύουμε για την ανατροπή των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και όλων όσων τις στηρίζουν και τις προωθούν.
Ο μοναδικός τρόπος να αλλάξουμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο είναι να βγούμε μπροστά και με σοβαρούς μαζικούς - λαϊκούς διεκδικητικούς αγώνες να επιβάλλουμε τη διαγραφή του δυσβάστακτου και άδικου χρέους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, ανατρέποντας τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους και πολιτικές που πλήττουν τις ζωές μας.

Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου