Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεάν προβολή ταινίας αύριο στις 8:30 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ +

Την Ιταλική ταινία «Ο αδελφός μου είναι μοναχοπαίδι(Mio fratello e figlio unico)», του σκηνοθέτη Ντανιέλε Λουκέτι, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Έλιο Τζερμάνο, Ρικάρντο Σκαρμάτζιο, Άντζελα Φινοκιάρο κ.α, θα προβάλλει αύριο στις 8:30 μ.μ. το  ΣΤΕΚΙ +(ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32).  
Το σενάριο: Δύο αδέρφια, πολιτικά εκ διαμέτρου αντίθετα, προσπαθούν να βρουν τρόπο συνεννόησης, με φόντο την Ιταλία των δεκαετιών '60 και '70, σε μια καλογυρισμένη, με ωραία ατμόσφαιρα, ταινία.
Στην ταραχώδη πολιτικά Ιταλία των δεκαετιών '60 και '70 στρέφεται ο πρώην βοηθός του Νάνι Μορέτι, 47χρονος σκηνοθέτης Ντανιέλε Λουκέτι («Domani accadra», «Portaborse»).
Πρωταγωνιστές, δύο εργατικής οικογένειας αδέρφια, ο έφηβος Ατσιο και ο μεγαλύτερος, κομμουνιστής αδερφός του, Μανρίκο (ένας πολύ καλός Ρικάρντο Σκαμάρτσιο), που βρίσκονται σε μια συνεχή διαμάχη όταν ο Ατσιο εγκαταλείπει τις σπουδές του κι επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του. Διαμάχη που γίνεται πιο έντονη όταν ένας μεγάλος πια Ατσιο (Ελιο Τζερμάνο), περισσότερο αντιδρώντας στην αριστερή πορεία της οικογένειάς του, γίνεται μέλος του Φασιστικού κόμματος και μαζί με τα άλλα μέλη αρχίζει μια δράση χουλιγκανισμού.
Στη θέση μιας πολιτικά άμεσης ταινίας, ο Λουκέτι προτίμησε να φτιάξει μια ταινία που εστιάζει το ενδιαφέρον της στα πρόσωπα και τις αντιδράσεις τους:
 πρόσωπα αληθινά, καθημερινά, με τις αδυναμίες και τις αρετές τους, με τις εξάρσεις και τα προβλήματά τους: φτάνει να παρακολουθήσει κανείς τους διάφορους καβγάδες των δύο αδερφών, ή τη σύγκρουσή τους όταν ο Ατσιο «κλέβει» τη φιλενάδα του Μανρίκο, με τον τελευταίο να υποχωρεί χάρη στην αγάπη του για τον αδερφό του και, βέβαια, την αντίδραση του Ατσιο όταν οι φασίστες φίλοι του ετοιμάζονται να χτυπήσουν τον αδερφό του. Αποτέλεσμα, μια όμορφη ταινία, με ένα στρωτό, σφιχτοδεμένο σενάριο γραμμένο από το δίδυμο Σάντρο Πετράλια και Στέφανο Ρούλι (σεναριογράφων της εκπληκτικής αν και άπαικτης στην Ελλάδα «La meglio gioventu») και πολύ καλές ερμηνείες.

--
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ +
ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ .ΜΑΡΟΥΣΙ
Τηλ.:210 61 27 874

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου