Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Α. Μπρεγιάννης: «Tα Ανάβρυτα έχουν αφεθεί στην τύχη τους»

Η δημοτική ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Μπρέγιαννη επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου την περιοχή των Αναβρύτων. Ο κ. Μπρέγιαννης συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Αναστασιάδου, Μαίρη Καρανάσιου, Κωνσταντίνο Βλάχο και Παναγιώτη Σαγρή, συνομίλησαν με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αναβρύτων, αλλά και κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με την μείζονα αντιπολίτευση «στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στην πλήρη αδιαφορία της διοίκησης για το δασόκτημα Καρέλλα, το οποίο, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της διοίκησης για την ανάδειξη του σε χώρο πρασίνου και ήπιων αθλητικών υποδομών, έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης χωμάτων και μπαζών θυμίζοντας πλέον εικόνα χωματερής.
Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής επανέφεραν τα ζητήματα της μη εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης (μονοδρόμηση οδού Ευκαλύπτων κ.λ.π) που έχει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια εξαγγείλει η διοίκηση του Δήμου, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιήσει, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται συνεχώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και εκπαιδευτικός κ. Θανάσης Σκαλωμένος αναφέρθηκε στην παντελή έλλειψη βασικών έργων υποδομής όπως λ.χ πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και οι μαθητές του 6ου Ενιαίου Λυκείου στην προσπάθεια τους να μεταβούν στα σχολείο της περιοχής, ενώ κάτοικοι της οδού Σοφοκλέους έθεσαν και το θέμα της μικρής παιδικής χαράς που έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής για τα μικρά παιδιά που την επισκέπτονται».
Ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης στο τέλος της συνάντησης δήλωσε τα εξής: «Oι γειτονιές του Αμαρουσίου και ειδικά τα Ανάβρυτα έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την διοίκηση Πατούλη. Αντί να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις ουσίας στις γειτονιές του Αμαρουσίου, η ομάδα Πατούλη επιλέγει υπερκοστολογημένα φαραωνικά έργα βιτρίνας, όπως η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου και η πράσινη διαδρομή κ.α., που δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες της εποχής, της πόλης, αλλά και των δημοτών.
Στα Ανάβρυτα, οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι εμφανή, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένη περιοχή, ενώ δεν έχουν προχωρήσει βασικά έργα υποδομής, όπως το δίκτυο όμβριων κ.α. Επί έξι χρόνια οι κάτοικοι ακούν από την διοίκηση υποσχέσεις και λόγια. Υποσχέσεις για την αξιοποίηση του Καρέλλα, για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Από λόγια χορτάσανε. Από έργα, όμως, δεν είδαν σχεδόν τίποτα.
Θα φροντίσουμε να αναδείξουμε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου τα προβλήματα της γειτονιάς και να επισπεύσουμε την επίλυση τους, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου