Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ζουν στον κόσμο τους»!!!

Αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον Πατούλη για τα Ανάβρυτα
Το ενδιαφέρον της Διοίκησης Πατούλη για τη γειτονιά των Αναβρύτων, είναι αδιαμφισβήτητο
Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης "Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον", για τα ζητήματα της γειτονιάς των Αναβρύτων, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
Η εύκολη και ανέξοδη κριτική από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι τα στελέχη της «ζουν στον κόσμο τους», μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα. Ασκούν αντιπολίτευση με όρους και πρακτικές της προηγούμενης δεκαετίας, αγνοώντας τη σημερινή δυσχερή οικονομική πραγματικότητα. Ο κ. Μπρέγιαννης, και τα στελέχη του, έχουν στο μυαλό τους την εικοσαετή περίοδο που εκείνοι διοικούσαν το Δήμο Αμαρουσίου. Περίοδο που φόρτωσαν την πόλη και το Δήμο με βάρη, δάνεια και υποχρεώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, υποθηκεύοντας το μέλλον και την προοπτική όλων των συμπολιτών μας.
Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η σημερινή Διοίκηση καλείται να προσφέρει έργο και υπηρεσίες στην πόλη και τους κατοίκους, και το προσφέρει με:
50% λιγότερο προσωπικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
70% λιγότερα χρήματα, αφού τόσο έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από την Κεντρική Εξουσία την υποχρέωση να διαθέσει πάνω από 50.000.000 ευρώ από τα έσοδα του της περιόδου 2007-2011, για την αποπληρωμή δανείων που είχαν συναφθεί τα προηγούμενα χρόνια, χρόνια που τη διοίκηση της πόλης ασκούσε η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη.

Στην πιο δύσκολη για την Πατρίδα και την κοινωνία μας χρονική συγκυρία, όπου όλοι ανεξαιρέτως βιώνουμε τις συνέπειες της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βιώσει μεταπολεμικά η χώρα.
Παρά τα προβλήματα που μας δημιουργεί τόσο η βαριά κληρονομιά του παρελθόντος, όσο και η κρίση, το έργο μας είναι σημαντικό. Ειδικότερα και σε ότι αφορά την Π.Ε. Αναβρύτων:
Πρώτον, είναι αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου. Και το ενδιαφέρον αυτό δεν αποδεικνύεται με καθημερινό έργο, κι όχι με επισκέψεις δημοσίων σχέσεων, σαν αυτές που πραγματοποιεί κατά καιρούς ο συνδυασμός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με πιο πρόσφατη αυτή στην Π.Ε. Αναβρύτων. Στη συγκεκριμένη γειτονιά το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει έργα οδοποιίας, διανοίξεις οδών, ενίσχυση του δικτύου αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, διαμορφώσεις πεζοδρομίων. Ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός. Δημιουργήθηκε ένας νέος δημοτικός παιδικός σταθμός , καθώς και παιδικές χαρές. Ενώ ικανοποιήθηκε κι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων που συνδέεται με τις ασφαλείς μετακινήσεις τους, αυτό της τοποθέτησης των δύο νέων πεζογεφυρών επί της Κηφισίας.
Δεύτερον, είναι ψευδής ο ισχυρισμός της αντιπολίτευσης για δήθεν αδιαφορία της Διοίκησης στο ζήτημα του Κτήματος Καρέλα. Αν αδιαφορούσε η σημερινή Διοίκηση όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Μπρέγιαννης, δεν θα προχωρούσε στην επαναπαλλοτρίωση του χώρου πριν από τρία χρόνια. Ούτε θα εκπονούσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του. Για το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί, υπεύθυνος δεν είναι ο Δήμος, αλλά η δυσμενής οικονομική συγκυρία και η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Για την αξιοποίηση του Κτήματος Καρέλα, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο Δήμος όριζε, είχε στο παρελθόν και ετοιμαστεί σχέδιο αξιοποίησης, αλλά και είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές. όμως λόγω της οικονομικής συγκυρίας, το ενδιαφέρον αυτό ατόνησε. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος με δικά του μέσα και πόρους θα αξιοποιήσει το χώρο, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, δημιουργώντας εκεί τόσο πρότυπους βοτανόκηπους ( γι αυτό υπάρχουν τα χώματα εκεί), όσο και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τρίτον, για τη μη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και τη μη μονοδρόμηση της Ευκαλύπτων, υπεύθυνοι είναι γνωστοί συμπολίτες μας, μέλη κατά καιρούς του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που με τις ενστάσεις που υπέβαλλαν δεν μας επέτρεψαν να την εφαρμόσουμε. Προτίμησαν να θυσιάσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας γειτονιάς, για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Με την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά τους όχι μόνον δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε από το 2010 τις παρεμβάσεις μας, αλλά επιπλέον ανέδειξαν και το ζήτημα της μη χωροθέτησης εδώ και πολλά χρόνια της Ευκαλύπτων, ενός δρόμου που διανοίχθηκε παράνομα πριν από 20-30 χρόνια. Με βάση την εξέλιξη αυτή και μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγκαία διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη εφαρμογή της μελέτης που εκπονήσαμε και των παρεμβάσεων που προβλέπονται από αυτήν. Για την εξέλιξη αυτή, δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά οι γνωστοί συμπολίτες μας που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια την πόλη με τις ενστάσεις και προσφυγές τους.
Τέταρτον, ούτε η μικρή παιδική χαρά της Σοφοκλέους, ούτε καμία παιδική χαρά του Δήμου Αμαρουσίου δεν είναι εγκαταλελειμμένη.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν αφενός ότι το ενδιαφέρον της Διοίκησης Πατούλη για τη γειτονιά των Αναβρύτων, είναι αδιαμφισβήτητο και δεν εξαντλείται σε εξαμηνιαίες επισκέψεις δημοσίων σχέσεων. Αφετέρου, την αποφασιστικότητα της να δώσει λύσεις και να παράγει έργο για την πόλη και τους πολίτες, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και η υπο-χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου