Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Δαγκώνει αδέσποτο σκυλί στην Νερατζιωτίσσης...

Τον τραυματισμό της από αδέσποτο σκυλί στην οδό Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι κατήγγειλε ακροάτρια του ρ/σ Σκαι 100,3. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, έχουν σημειωθεί και άλλα 2 περιστατικά δαγκώματος στο συγκεκριμένο σημείο πρόσφατα με την επιβεβαίωση του φαρμακοποιού γνωστού εμπορικού κέντρου της περιοχής.
Το σκυλί αυτό βρίσκεται μαζί με άλλα 6 σε ένα τυφλό οικόπεδο στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού.
Η ακροάτρια του ρ/σ Σκαι 100,3 μάλιστα ενίσταται γιατί μετά από επικοινωνία της με τον Δήμο Αμαρουσίου για την απομάκρυνση του σκύλου, διαπίστωσε μεγάλη γραφειοκρατία και την μόνη επίπονη λύση της ευθανασίας. Θεωρεί καλύτερη λύση την απλή κράτηση του σκύλου σε κάποιο κέντρο λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς.
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ο κανονισμός περιλαμβάνει την βεβαίωση τραυματισμού του θύματος από δημόσιο νοσοκομείο, την κατάδειξη του συγκεκριμένου σκύλου και την σύγκλιση επιτροπής για να αποφασιστεί και να οδηγηθεί ο σκύλος στην φιλοζωική εταιρεία για την ευθανασία του...

Αυτή η διαδικασία πρέπει να ακολουθείται για την αποφυγή ψευδών καταγγελιών και τελικά την μαζική ευθανασία των ζώων χωρίς λόγο.
Αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό ο κος Τζωρτζάκης είπε πως το έχει υπ’ όψιν του.
Τα ζώα αυτά έχουν τύχει της επίβλεψης μιας άστεγης που στεγάζεται εκεί εδώ και λίγο καιρό και άλλων φιλόζωων της περιοχής και δεν είναι σίγουρο πως μπορούν να θεωρηθούν αδέσποτα και να απομακρυνθούν με εντολή του δήμου.

                          ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ο κος Κανούρης, υπεύθυνος του προγράμματος φροντίδας και επανένταξης αδεσπότων με εντολή των Δήμων, πρόσθεσε στα δεδομένα πως μετά την νομική διαδικασία αυτή, ακολουθεί παρακολούθηση του σκύλου για 21 μέρες στις εγκαταστάσεις τους για να διαπιστωθεί η επιθετικότητά του. Έπειτα, αποφασίζεται αν θα επιστρέψει στο δρόμο (αν δεν εμφάνισε παραβατική συμπεριφορά) ή αν θα οδηγηθεί στην ευθανασία ή ακόμα και την υιοθεσία του από κάποια οικογένεια που μπορεί να χειριστεί έναν ατίθασο σκύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου