Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Aνοικτή επιστολή για την επεξεργασία του Τ.Π. 2013, από τους πολίτες

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας έκαναν την παρακάτω δήλωση :
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2013.
Στο Δήμο μας λειτουργεί η Επιτροπή Διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν φορείς της πόλης και πολίτες.
Μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή έχει υποβαθμίσει αυτό το θεσμικό όργανο που κατά τη γνώμη μας μπορεί να συμβάλλει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών.
Να αναδείξει τα κυριότερα προβλήματα της λειτουργίας της πόλης και να έχει ουσιαστικό λόγο στην ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την Επιτροπή ουσιαστικά, χωρίς γραφειοκρατικές ή επικοινωνιακού τύπου συνεδριάσεις.

Να καλέσει έγκαιρα όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, τους εργαζόμενους στο Δήμο και πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη της Επιτροπής, για να τοποθετηθούν στο προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος προτού το προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στη συζήτηση αυτή να συμμετέχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι Δημοτικοί σύμβουλοι.
Η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες στα τεχνικά έργα δεν είναι δυνατόν να δίνονται με βάση προσωπικές γνωριμίες και μικροπαραταξιακές λογικές. Πρέπει να είναι το αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου.
Ιδιαίτερα σήμερα που οι πόροι είναι ελάχιστοι και όλοι συνειδητοποιούν την ανάγκη δημιουργίας διεκδικητικού κινήματος για να στηριχθούν οι υποδομές της πόλης και οι κοινωνικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μαρούσι 05.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου