Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

OXI στις απολύσεις OTA & στο Δημόσιο Τομέα

Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο (3ο μνημόνιο), που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση 2013-2016, προβλέπεται η απόλυση όσων υπαλλήλων προσελήφθησαν χωρίς ΑΣΕΠ - 2000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012 και 15000 μέχρι το τέλος του 2013 - σε όλο το δημόσιο τομέα.
 Ήδη δρομολογείται εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητά σε διάστημα τριών ημερών να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των υπαλλήλων και σε διάστημα δέκα ημερών προσδιορίζεται η απόλυση (αρχικά με κατηγορίες Δ.Ε. και Υ.Ε.).
Η διαδικασία αυτή, που έχει ξεκινήσει για υπαλλήλους των ΟΤΑ, αποτελεί τη χαριστική βολή για τη λειτουργία των Δήμων με δημόσιο χαρακτήρα, οι οποίοι οδηγούνται άμεσα σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς και την αρχή επέκτασης του μέτρου των απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό μαζί και με τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ζητήσαμε την άμεση (έκτακτη) σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ώστε με απόφαση του Δ. Σ. να συμπαρασταθούμε ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων των ΟΤΑ ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και των απολύσεων που μας επιβάλλει η κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας τις εντολές των ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ.

Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου δεν απάντησε καν στο αίτημά μας αυτό.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να σταματήσει να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές των μαύρων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και να μη στείλει κανένα στοιχείο στο υπουργείο εσωτερικών σχετικά με τα στοιχεία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και να υπερασπιστεί έμπρακτα το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ κινητοποίηση των ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη το Σάββατο 10 – 11 – 2012 στις 12:00 το μεσημέρι.
ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11 – 11 – 2012 στις 18:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού της μαύρης κυβέρνησης.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου σε άμεση κινητοποίηση και κοινή δράση προκειμένου να αποτρέψουμε το σάρωμα των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις που υπαγορεύουν οι πολιτικές των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, της δημοσιονομικής προσαρμογής ΔΝΤ και ΕΕ.
Όλοι οι εργαζόμενοι με απεργίας – καταλήψεις – πολύμορφους αγώνες διάρκειας να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν τις ζωές μας.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - Καμία απόλυση – Κάλυψη όλων των κενών στους ΟΤΑ και το Δημόσιο με οργανικές θέσεις

                       Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                            ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                              Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                 Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου