Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σε κατάρευση οδηγούνται οι Δήμοι...

Μετά την ψήφιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016 & του Προϋπολογισμού
Τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους της χώρας με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ΄ επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δομών των δήμων και εν τέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού.
Επιπλέον με τα νέα μέτρα παραβιάζονται κατάφωρα τόσο το Σύνταγμα όσο και οι νόμοι, που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και την οικονομική λειτουργία των δήμων.
Προβλέπονται νέες περικοπές οι οποίες προστίθενται στις ήδη τεράστιες μειώσεις, κατά 60%, που έχουν υποστεί τα έσοδα των δήμων την τελευταία τριετία.
Αφαιρείται 1,7 δισ. από τους δήμους στον προϋπολογισμό του 2013.
Σύμφωνα πάντα με τα θεσμοθετημένα έσοδα οι δήμοι, όπως απορρέει από τον «Καλλικράτη», δικαιούνται 4,087 δισ. ευρώ, ενώ ο Προϋπολογισμός 2013 προβλέπει 2,355 δισ. ευρώ.
Οι δημότες που τυγχάνει να κατοικούν σε «κόκκινους» δήμους, όπως το Μαρούσι, θα κληθούν να πληρώσουν με την αύξηση στη φορολογία των ακινήτων τους αλλά και των δημοτικών τελών και φόρων.
Ειδικότερα, μέσα από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που δημιουργείται, επιβάλλεται αύξηση σε φόρους και τέλη, όπως το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) μέχρι και το 3 τοις χιλίοις.
  Μηδενικές θα είναι οι προσλήψεις το 2013 στους δήμους και στα νομικά πρόσωπα (επί συνόλου 3.048 αποχωρήσεων), 81 προσλήψεις το 2014 (επί συνόλου 3.108 αποχωρήσεων), 79 προσλήψεις το 2015 (επί συνόλου 3.108 αποχωρήσεων) και επίσης 79 προσλήψεις το 2016 (επί συνόλου 2.072 αποχωρήσεων).
Καταργούνται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επιδόματα σε όλους τους εργαζόμενους των Δήμων.
Με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «περί κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου - έβγαλε εγκύκλιο όπου κάποιοι εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της απόλυσης μέσω της διαθεσιμότητας και της κατάργησης των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων.
Και δυστυχώς δεν θα είναι οι μοναδικοί. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Όλοι γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα.
Με αυτές τις μεθοδεύσεις θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π. είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία των εργαζόμενων της χώρας.
Με τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να αρνηθούν κατ’ αρχήν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές. Οφείλουν να σταθούν απέναντι. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας.
Στόχος μας είναι να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.
Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι οι φορείς της συλλογικής αντίδρασης απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και θα υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Απαιτήσαμε, μαζί με όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να παρθεί ομόφωνη απόφαση, που να εναντιώνεται στις κυβερνητικές, μνημονιακές προσταγές και να δηλώνει απόλυτη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.
Η διοίκηση Πατούλη δεν αντέδρασε στο αίτημα σύσσωμης της μειοψηφίας. Επιλέγει την εφαρμογή στην πράξη των μνημονιακών πολιτικών παρά τις όποιες φραστικές αντιρρήσεις.
Καλούμε για ακόμα μια φορά το Δήμαρχο να καλέσει όλους τους πολίτες και φορείς του Αμαρουσίου σε αγώνα για τη στήριξη του θεσμού και να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια με πανό, αφίσες, μηνύματα στα λεωφορεία της Δημοτικής συγκοινωνίας και στα απορριμματοφόρα, περιοδείες στις γειτονιές, μοίρασμα ανακοινώσεων στα δημοτικά καταστήματα, τα σχολεία, τους αθλητικούς συλλόγους, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κ.Α.Π.Η., τις προνοιακές δομές.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ
             ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μαρούσι 13.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου