Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Προς τα στελέχη της Αντιπολίτευσης του Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣIΟΥ

        «Σύλλογος Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου»
«O Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα εναντίων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μαζί με πολίτες Μελισσίων συνέλαβαν με την παρουσία του εισαγγελέα, τη συνδρομή των Διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Μελισσίων κ. Νικολιδάκη Γεώργιου και του Τμήματος Ασφαλείας Μελισσίων κ. Γόγολου Δημήτριου και ανδρών τους, το συνεργείο της Vodafone που προσπαθούσε να τοποθετήσει παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε κτίριο επίτης οδού Ε. Βελιζέλου 5 στα Μελίσσια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Μελισσίων και σήμερα θα οδηγηθούν για τα περαιτέρω.»
Απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών για τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή και για τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να διατηρεί τις δυο κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απαγορευμένη απόσταση από παιδικές χαρές.
Κύριοι πριν από καιρό είδαμε με μεγάλη ευχαρίστηση σχετική ερώτηση σας για τις δύο Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, οι οποίες είναι τοποθετημένες και καμουφλαρισμένες στην ταράτσα του κτιρίου που ευρίσκεται δίπλα που ευρίσκεται στη συμβολή των οδών & Περικλέους και απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού.
Οι κεραίες αυτές ευρίσκονται σε μικρές αποστάσεις από τις παιδικές χαρές της Πλατείας Πίνδου και της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως και σε απόσταση αναπνοής από τον κάτωθι του Σταθμού υπαίθριο Χώρο, τον οποίο συστηματικά η Δημοτική Αρχή παραχωρεί για την εγκατάσταση «Λούνα Παρκ», και στον οποίο συνωθούνται παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Στους χώρους αυτούς οι δύο κεραίες έχουν ανεμπόδιστη θέα και η απόσταση τους από αυτούς είναι αντιστοίχως, 115,00 μέτρα, 80,00 μ. και 40,00 μ. και απέχουν πολύ λιγότερο από τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών αυτών των πλατειών, που αποτελούν τον κύριο χώρο αναψυχής της πόλης και στους οποίους πολλοί γονείς επισκέπτονται με τα παιδιά του.
Οι αποστάσεις αυτές είναι μικρότερες από τις αποστάσεις, που , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται να απέχουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από χώρους στους οποίους συχνάζουν παιδιά , αλλά και από χώρους όπου διακινείται μεγάλο πλήθος ατόμων ( πλατείες , σταθμός τραίνου , αφετηρίες-στάσεις λεωφορείων ) και ήταν λογικό να πιστεύαμε ότι η παρέμβασή σας θα επέβαλε :
• την άμεση καθαίρεση των κεραιών αυτών,
• την επιβολή προστίμου πολλαπλάσιου των ενοικίων που εισπραχθεισών και
• την ποινική δίωξη των ενεχομένων από την σκοπούμενη βλάβη της υγείας των κατοίκων και ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών κατά σαφή και προκλητική παραβίαση της κειμένης νομοθεσίας
Θα προσθέσουμε , ενταύθα, ότι η διατήρηση και μόνο του καμουφλάζ τους, ακόμη και μετά από την παρέμβαση σας προς τον Δήμο, αποτελεί πλήρη απόδειξη της παρανόμου εγκαταστάσεως τους και ότι η ένταση της ακτινοβολίας τους να υπερβαίνει τα καθορισμένα όρια ακόμη για τα άτομα μεγάλης ηλικίας και εκ του λόγου αυτού διατηρείται το καμουφλάζ τους.
Προς άρση κάθε αμφιβολίας περί της παρανόμου εγκαταστάσεως αυτών των κεραιών σας επισυνάπτουμε απόφαση-ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη επί αντιστοίχου περιπτώσεως και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί της εξελίξεως αυτού του σημαντικού ζητήματος για την υγεία των κατοίκων.
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν αρκεί η ανάδειξη αυτού του ανοσιουργήματος, σε βάρος των βλαστών της πόλης, με την ερώτηση σας προς την δημοτική αρχή και δεν επιτρέπεται οι όποιες δικαιολογίες εκφράστηκαν απ΄αυτή για αυτό να παραμένουν εντός του δημοτικού συμβουλίου, αφού η εγκατάλειψη του δημοτικού συμφέροντος απ΄ τη δημοτική αρχή είναι δεδομένη για μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, και ως εκ τούτου απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών για τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή και για τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να διατηρεί αυτές τις κεραίες.
Πιστεύουμε να συμφωνήσετε ότι δεν κρίνεται μόνο δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα της και με τον οποίο προστατεύει το δημοτικό συμφέρον και ότι ο καλλίτερος τρόπος προστασίας του είναι η κοινοποίηση των ενεργειών, αλλά και δικαιολογιών και απαντήσεων της δημοτικής αρχής επί των ερωτημάτων σας, καθώς και κατά πόσο αυτές σας ικανοποιούν ή όχι.
Θα σημειώσουμε ότι πέραν αυτής της καίριας παράβασης, υπάρχουν και πλήθος πολεοδομικές παραβάσεις σε αυτή την στη οικοδομή, όπως η υπερύψωση του στηθαίου για να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερο καμουφλάζ των κεραιών και είναι επιβεβλημένη η διενέργεια αυτοψίας και σύνταξη εκθέσεως ελέγχου για το σύνολο του κτιρίου από το πολεοδομικό γραφείο του Δήμου.
Προς άρση κάθε αμφιβολίας για τις βλάβες που προκαλούν στη υγεία τέτοιες κεραίες σας επισυνάπτουμε , απόφαση Συνηγόρου του Πολίτη, απ΄την οποία υποχρεώθηκε Δήμος σε αποξήλωση κεραίας, καθώς και πλήθος φωτογραφιών με «καμουφλαρισμένες» κεραίες σε πιο ευνομούμενα κράτη, με την οποία προσπάθησαν να αποκρύψουν την ύπαρξη τους και να αποφύγουν τον έλεγχο που ακλούθησε και οδήγησε στα αυστηρά μέτρα που ακλούθησαν.
Παρακαλώ να σημειώσετε ότι η ταυτόχρονη εγκατάσταση δύο κεραιών διπλασιάζει την ακτινοβολία που εκπέμπεται , γεγονός το οποίο προδικάζει και την υπέρβαση των επιτρεπομένων ορίων.
Δημήτριος Κοτσωνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου