Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Eπαναλειτο​υργεί την Δευτέρα το Σικιαρίδει​ο Ίδρυμα

        ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗ​ΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Από τη Δευτέρα επαναλειτουργεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Οι κινητοποιήσεις γονιών και εργαζομένων έφεραν αποτέλεσμα.
 Σε αυτές τις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησε το ταξικό αναπηρικό κίνημα, οι Λαϊκή Συσπείρωση, οι Λαϊκές Επιτροπές των όμορων περιοχών και άλλοι φορείς. Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ,έγκαιρη ανάδειξη του προβλήματος από την Λαϊκή Συσπείρωση στο Μαρούσι εδώ και 1 χρόνο.
Θεωρούμε ότι αυτός, ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, το λαό και κανένας μόνος του ούτε εργαζόμενος,ούτε γονιός, ούτε νέος , πολύ περισσότερο ούτε από μόνος του κανένας Δήμαρχος ,δε μπορεί να καταφέρει να αποτρέψει τις βάρβαρες πολιτικές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αυτός ο αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί αφού η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του Ιδρύματος δεν σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν έχει λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών, που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στα ειδικά σχολεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 20% των εγγεγραμμένων μαθητών στα ειδικά σχολεία μένουν εκτός ειδικής αγωγής επειδή δεν έχει διασφαλιστεί η μεταφορά τους.

Το Σικιαρίδειο απευθύνεται σε παιδιά με νοητική στέρηση. Τις υπηρεσίες του αποδέχονται περίπου 200 παιδιά, ενώ στον ίδιο χώρο υποστηρίζονται με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης άλλα 100 παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.
Οι όροι επαναλειτουργίας του Σικιαριδείου, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ανάγκη να μην πληρώσουν μελλοντικά οι γονείς τροφεία, αποτελεί το αντικείμενο σύσκεψης που έχει προγραμματίσει το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, για την Παρασκευή 23 Νοέμβρη στις 7.30 το απόγευμα, στο Μαρούσι.

                           Οι Κομμουνιστές Δημοτικοί σύμβουλοι
                Ν. Μπουντούρογλου, Μ.Καρλατήρα & Θ. Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου