Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σχέδιο ψηφίσματος της ΛΑΣ Μαρουσίου για το Δ.Σ.

Σχέδιο Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Αμαρουσίου για τη διαθεσιμότητα
          και τις συνεπαγόμενες απολύσεις τους δήμους και γενικότερα στο δημόσιο
«Σε κλείσιμο οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια όσες υπηρεσίες των δήμων έχουν απομείνει να λειτουργούν, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και στο υπόλοιπο δημόσιο προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα (και ύστερα από ένα χρόνο τους περιμένει η ανεργία).
Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μαρουσίου, με χρήματα κύρια των λαϊκών στρωμάτων, παρέχει μια σειρά υπηρεσίες στους δημότες που ναι μεν είναι ανεπαρκείς, και δεν καλύπτουν παρά μικρό μέρος των αναγκών, ωστόσο δεν παύουν να προσφέρουν κάποιες χρήσιμες υπηρεσίες στη λαϊκή οικογένεια.
Το να απολύονται εργαζόμενοι, να μειώνεται το προσωπικό μαζί με τις ακόμα μεγαλύτερες δραστικές περικοπές που προβλέπει το νέο μεσοπρόθεσμο και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 για τους δήμους, σημαίνει πρακτικά ότι αυτές οι υπηρεσίες, θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».
 Άλλωστε και ο δήμος μας είναι υπερχρεωμένος και αυτή τη στιγμή, με πολύ λιγότερο προσωπικό απ’ ότι προηγούμενα, υπολειτουργεί σε σχέση με τα έργα και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι Μαρουσιώτες, ενώ μέσω του περιβόητου «Παρατηρητηρίου» απειλείται πολλαπλασιασμός των ανταποδοτικών τελών που ήδη αποτελούν βραχνά για το λαϊκό εισόδημα.
Τη μείωση του προσωπικού, τις απολύσεις, τις περικοπές στους πόρους προς τους δήμους, ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, δηλαδή νέα βάρη στο λαό, νέα κέρδη για το κεφάλαιο. Υπάρχει τέτοια εμπειρία, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, στη Γερμανία και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες, όπου έκλεισαν και αναλήφθηκαν από ιδιώτες παιδικοί σταθμοί, βασικοί τομείς της καθαριότητας, άλλες δημοτικές υπηρεσίες, και ακόμη σχολεία, νοσοκομεία κ.ά.
Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση μόνο ένας δρόμος υπάρχει.
Συνδικάτα, εργαζόμενοι, γονείς, κάτοικοι, πρέπει οργανωμένα να αντιδράσουν.Να διεκδικήσουν να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, είτε μέσω διαθεσιμότητας είτε με άλλο τρόπο και να υπάρξουν άμεσα μέτρα χρηματοδότησης των υπηρεσιών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στο πλαίσιο αυτό το δημοτικό συμβούλιο να πάρει και απόφαση άρνησης εφαρμογής των μνημονίων, των στρατηγικών Ε.Ε , κυβερνήσεων, μεγάλου κεφαλαίου, που είναι η ταφόπλακα, μεταξύ όλων των άλλων, και της λειτουργίας των Δήμων και των υπηρεσιών τους.
Με βάση τα παραπάνω καλείται το ΔΣ να αποφασίσει:
Να μην σταλεί ή επικαιροποιηθεί ή επιβεβαιωθεί κανένα στοιχείο για διαθεσιμότητα εργαζομένου και ο Δήμαρχος να μην υπογράψει καμία απόλυση ή μετάταξη που προβλέπει ο νόμος 4093/12
Να επιστραφούν στου δήμους έντοκα όλα τα διαχρονικά κλεμμένα χρήματα από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις.
Να προσφέρονται σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό , με πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα και με επαρκείς δημόσιους πόρους.

              Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση
                     Ν. Μπουντούρογλου, Μ. Καρλατήρα & Θ. Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου