Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Στην ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε η υπόγεια εκμετάλλευση της ..."Ευτέρπης"

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου και την κατασκευάστρια εταιρία για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης
Τη σύμβαση  υπέγραψαν χθες εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ.
Η Διοίκηση του Δήμου χαρακτηρίζει το εν λόγω έργο, ως σημαντικότατο "έργο πνοής για το Μαρούσι", εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι "θα δώσει λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το εμπορικό κέντρο της πόλης, αυτό της στάθμευσης..."
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, βάσει τη σύμβασης που υπεγράφη(αφού ολοκληρώθηκαν προηγουμένως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κράτους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα ανάθεσης), η πλειοδότρια εταιρία αναλαμβάνει τη μελέτη - κατασκευή - χρηματοδότηση και εκμετάλλευση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο - πλατεία Ευτέρπης του Δήμου Αμαρουσίου.
Μας υπενθυμίζει επίσης πως η συγκεκριμένη παρέμβαση ( η κατασκευή δηλαδή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην πλατεία Ευτέρπης "Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου"), αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, αλλά και την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης.
                                           Γεώργιος Ρωμοσιός
Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ, κ. Γεώργιος Ρωμοσιός γεννήθηκε το 1948 στο Αρματoλικό Τρικάλων. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, μέλος ΤΕΕ και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες).

Το 1973 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με μελέτες και επιβλέψεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων ενώ την περίοδο 1975-1976 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Αντωνίου Κουνάδη.
Το 1976 δημιούργησε ατομική εργοληπτική επιχείρηση, με αντικείμενο την κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων και παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα ως μέτοχος και μέλος διοίκησης σε άλλες εμπορικές εταιρείες.
Το 1989 ίδρυσε την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. και είναι μέτοχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας από συστάσεως.
Από το 1990 έχει ενεργή δράση στη Διοίκηση του Τμήματος Εταιρειών της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), ενώ από το 2005 μέχρι το 2014 έχει τη θέση του Προέδρου.
Παράλληλα έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Κατασκευαστικής Βιομηχανίας (FIEC) για τις περιόδους 2006-2008 και 2008-2010 εκπροσωπώντας το γκρουπ των χωρών Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία.
Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής κρίσης των εργοληπτικών επιχειρήσεων στο ΜΕΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ για την περίοδο 2009-2011 καθώς και διαφόρων άλλων επιτροπών κατά το παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση Εργοληπτών (FIEC).
Είναι επίσης Μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οικονομίας των Κατασκευών (ΙΟΚ) για τις περιόδους 2006-2008 και 2009-2012 και Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) από το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου