Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ» Δήμος μας, μείωσε τα τ.μ στα 2 κτίρια της «Βωβός A.E»!!!

H ΔΕΗ χρεώνει το χαράτσι, σύμφωνα με τα τετραγωνικά που της δίνουν οι δήμοι, άρα... αυτοί ευθύνονται στο εάν κάποιοι πληρώνουν λιγότερο ή όχι, δήλωσε η Διοίκησή της, στοχοποιώντας 7 Δήμους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Αμαρουσίου
Οι Δήμοι αυτοί είναι:
Δήμος Αθηναίων για δύο κτίρια της «Βωβός»
(όπως και του Αμαρουσίου),
Δήμος Χαλανδρίου, για την Πήγασος Εκδοτική(ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ),.
Δήμος Παιανίας, για το ΙΚΕΑ στα Σπάτα
Δήμος Παλλήνης, για τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα,
Τέλος, οι Δήμοι Αχαρνών & Θέρμης για τα Καζίνο Πάρνηθας & Recency αντίστοιχα.
Η μείωση στα τετραγωνικά  των δύο κτιρίων, ιδιοκτησίας της «Βωβός Α.Ε.» που βρίσκονται στο Δήμο Αμαρουσίου, τα οποία καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είναι :
Κηφισίας 49: «...Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ;»
Κηφισίας 95-97: «...Στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ».
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr,  δικαιολόγησε τη μείωση, λέγοντας πως μπορεί μέσω μηχανικού να ζήτησε διόρθωση τα τετραγωνικά επειδή θεωρεί πως κάποια είναι κοινόχρηστος χώρος:

«Από τη στιγμή που κάποιος θεωρεί ότι ένα μέρος του χώρου που χρησιμοποιεί είναι κοινόχρηστος, τότε με υπογραφή μηχανικού, και βάση συγκεκριμένης μηχανολογικής έκθεσης, καταθέτει την αίτηση για να αφαιρεθεί ότι είναι θεωρεί κοινόχρηστο χώρο. Σε αυτή τη διαδικασία, μπήκαν δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, όταν γίνονταν οι αλλαγές το Φεβρουάριο».
Βέβαια, στην περίπτωση των δύο κτιρίων της Κηφισίας στο Μαρούσι, δε μιλάμε για... κάποια τετραγωνικά, μιλάμε στην πρώτη περίπτωση για περίπου το... μισό κτήριο (από 20.956 έγιναν 9.728, διαφορά 11.228 τ.μ., και στη δεύτερη περίπτωση επίσης για περίπου το... μισό κτήριο (από 22173 έγιναν 12.844, διαφορά 9.329 τ.μ.).
Ο δήμαρχος είπε ότι από τον Ιούνιο έχει ξεκινήσει, με κλιμάκια, τους ελέγχους για να δει ποιοι είπαν ψέματα και ποιοι όχι με τις αλλαγές στα τετραγωνικά, ήδη -όπως είπε- έπιασε τη HELEXPO και της επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά η αλήθεια είναι πως... όταν εξαφανίζεται το μισό κτήριο, δε χρειάζεται κλιμάκια και έλεγχος για να δεις εάν λείπει ή όχι η μισή κατασκευή. Είναι... οφθαλμοφανές!
Υπενθυμίζουμε ότι τις καταγγελίες που ουσιαστικά «δείχνουν» ότι εκτός από τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου και την ίδια την επιχείρηση, υπεύθυνοι είναι επτά δήμοι, έκαναν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου