Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Παιδικοί Σταθμοί: Ιδιωτικοποιούνται, ΔΕΝ ιδιωτικοποιούνται - Ιδιωτικοποιούνται, ΔΕΝ ιδιωτικοποιούνται...

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" Πατούλη, στα "ΔΗΘΕΝ" της αντιπολίτευσης
Mε αφορμή ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:
Πρώτον, καταδικάζουμε απερίφραστα ως τρόπο επιβολής της άποψης του οποιουδήποτε, κάθε πράξη βίας και προπηλακισμού, ιδιαίτερα όταν αυτή στρέφεται σε βάρος εργαζομένων αλλά και προσώπων που εκπροσωπούν την νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση της πόλης. Είναι δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης. Δεν έχει, όμως, κανείς δικαίωμα ούτε να τραμπουκίζει ούτε να λέει ψέματα για να στηρίξει τις απόψεις του.
Δεύτερον, παρά τα ψέματα που διακινούνται από διάφορες δημοτικές παρατάξεις περί δήθεν ιδιωτικοποίησης των δημοτικών σταθμών, η αλήθεια είναι πως καμία ιδιωτικοποίηση καμίας δημοτικής υπηρεσίας δεν γίνεται. Αυτό που ως Διοίκηση αποφασίσαμε είναι να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών την επόμενη χρονιά. Να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε και την επόμενη περίοδο τη δυνατότητα να κρατήσουμε ανοιχτούς όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Να φιλοξενήσουμε χωρίς προβλήματα τα παιδιά των οικογενειών της πόλης μας, προσφέροντας τους υπηρεσίες ποιότητας. Να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά των σταθμών μας θα φιλοξενούνται σε καθαρούς και λειτουργικούς χώρους, και θα μπορούν να τρώνε ένα πιάτο φαγητό το οποίο θα είναι πιστοποιημένα ασφαλές και υγιεινό.
Τρίτον, προωθούμε τη λύση της ανάθεσης της σίτισης των παιδιών αλλά και του καθαρισμού των σταθμών σε ιδιώτες(!!!) αφενός για να διασφαλίσουμε θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές ότι τα παιδιά των σταθμών θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα. Ασφάλεια και ποιότητα εφάμιλλη των καλύτερων νοσοκομείων.


Αφετέρου, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις προσωπικού που ήδη υπάρχουν, τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε βοηθητικό προσωπικό. Εξαιτίας των ελλείψεων αυτών είναι μεγάλος ο κίνδυνος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε τους Σταθμούς.
Είχαμε, λοιπόν, δύο επιλογές: Ή να μειώσουμε τον αριθμό των παιδιών και να κλείσουμε κάποιους σταθμούς εξαιτίας του μικρότερου αριθμού εργαζομένων ή να αναθέσουμε κάποιες λειτουργίες σε εξωτερικούς συνεργάτες και να αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό για να καλύψουμε τα κενά που θα προκύψουν. Επιλέξαμε τη δεύτερη λύση γιατί η λύση αυτή διασφαλίζει ότι οι σταθμοί μας θα είναι ανοικτοί και τα παιδιά μας θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια, κι όχι με πλαστικό φαγητό όπως κάποιοι υποστηρίζουν ψευδέστατα.
Τέταρτον, κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους που έχει σύμβαση σε ισχύ δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους μας θα χάσουν τη δουλειά τους. Η αλήθεια είναι ότι όλοι εργαζόμενοι των σταθμών που δεν ανήκουν στην κατηγορία του παιδαγωγικού προσωπικού και απασχολούνταν σε θέσεις όπως π.χ. μάγειροι, θα αξιοποιηθούν ως πρόσθετο βοηθητικό προσωπικό για την καλύτερη λειτουργία των σταθμών και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών μας.
Πέμπτον, η σημερινή Διοίκηση διεκδικεί στο ήδη υπάρχον προσωπικό να προστεθούν 39 νέοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Τον αριθμό αυτό διεκδικήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών και πετύχαμε να μας εγκριθεί η πρόσληψη τους. Οι εργαζόμενο αυτοί, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης τους, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 500 επιπλέον παιδιά στους Σταθμούς μας.
Έκτον, δέσμευση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, είναι να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών ούτε ένα παιδί. Αλλά για να γίνει πράξη η δέσμευση αυτή, δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο των εντυπώσεων, αυτόν που έχουν επιλέξει κάποιες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες κάνουν ανέξοδη κριτική, δεν προτείνουν καμία ουσιαστική λύση και προκρίνουν ως τρόπο αντίδρασης την έκδοση ανακοινώσεων «επαναστατικής γυμναστικής», που δεν οδηγούν πουθενά και δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.
Έβδομον, η σημερινή Διοίκηση, αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί χιλιάδες συμπολίτες μας και για να στηρίξουμε τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τροφεία στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες:
εξασφαλίσαμε έπειτα από διεκδίκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, την απαλλαγή από την καταβολή τροφείων σε 520 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ.
αυξήσαμε από 7.000 σε 10.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο για τις οικογένειες που θα έχουν δικαίωμα δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών τους στους Σταθμούς. Δεν υποκύπτουμε στο λαϊκισμό κάποιων που λένε καμία οικογένεια να μην πληρώνει τροφεία, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι εισοδήματα των 5 και 10 χιλιάδων, με εισοδήματα των 50 και 60 χιλιάδων.
δώσαμε έξτρα μοριοδότηση σε άνεργες μητέρες με ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ, μειώσαμε το όριο αναπηρίας γονέων από το 65% στο 50%, ενώ απαλλαγές ισχύουν για στρατευμένους γονείς, φοιτητές και μονογονεϊκές οικογένειες.
διατηρήσαμε τα τροφεία σε χαμηλό ύψος, μειωμένα κατά 15% όπως αποφασίστηκε πριν μερικούς μήνες.
Παράλληλα, έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή νέων, σύγχρονων παιδικών σταθμών, σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου και με χρηματοδότηση από εθνικά προγράμματα, που θα ενισχύσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες φιλοξενίας ακόμη περισσότερων παιδιών όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε:
λένε ψέματα όσοι μιλούν για ιδιωτικοποίηση των δημοτικών Παιδικών Σταθμών . Δεν είναι ιδιωτικοποίηση το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας να φιλοξενούνται σε καθαρούς και λειτουργικούς χώρους ούτε το να τρώνε πιστοποιημένα και ασφαλή γεύματα
Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του
Δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένας Σταθμός και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου