Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Ασθενής» η μνήμη του κ. Μπρέγιαννη;

Με αφορμή την απάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίουστην ανακοίνωση της Διοίκησης σχετικά με το Π.Δ. που αφορά στις χρήσεις γης στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο κ. Μπρέγιαννης, δεν λέει κουβέντα για την «ταμπακέρα», δηλαδή για τις ευθύνες τόσο του ίδιου όσο και της δημοτικής παράταξης του που διοίκησαν την πόλη για 24 χρόνια και στο διάστημα αυτό, συντελέστηκαν τα πολεοδομικά εγκλήματα που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του προαστίου μας. «Ξεχνά» τις γνωστές παράνομες μεταφορές συντελεστών δόμησης, τους παράνομους ολυμπιακούς τάχα νόμους που επέτρεψαν την ανοικοδόμηση εμπορικών μεγαθηρίων στην πόλη, την οικοδόμηση των τεράστιων κτιρίων και γυάλινων πύργων στην Κηφισίας, που μας άφησαν κληρονομιά οι Διοικήσεις Τζανίκου - Μπρέγιαννη. Πιθανόν, για την «περιστασιακή αμνησία του» να ευθύνεται ο καλοκαιρινός καύσωνας. Ελπίζουμε τα καλοκαιρινά μπάνια να βοηθήσουν ώστε η μνήμη να επανέλθει. Κι όταν με το καλό αυτό συμβεί, περιμένουμε να ζητήσει μια συγγνώμη από τους κατοίκους του Αμαρουσίου.
Δεύτερον, θα έπρεπε να γνωρίζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ένα από τα καθήκοντα του Δημάρχου είναι να έρχεται σε επαφές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και να προσπαθεί μέσα από τις επαφές αυτές να προωθήσει τις θέσεις του Δήμου.

 Όλες αυτές οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με απόλυτη διαφάνεια και γνωστοποιούνται στους πολίτες του Αμαρουσίου. Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, εντάσσεται και η συνάντηση του Δημάρχου κ. Πατούλη, με τον τότε αν. Υ.Π.Ε.Κ.Α κ. Σηφουνάκη. Η δημοσιότητα που δόθηκε τότε στη συνάντηση καθώς και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξεδόθη, έναν και μοναδικό σκοπό είχε, να δεσμεύσει δημόσια τον τότε Υπουργό ώστε να υιοθετήσει τις θέσεις του Δήμου Αμαρουσίου. Το ότι τελικά άλλα δεσμεύθηκε στη συνάντηση του με το Δήμαρχο ο Υπουργός κι άλλα τελικά έκανε μέσα από το γνωστό Π.Δ. δεν εκθέτει το Δήμαρχο αλλά τον Υπουργό και το κόμμα που ανήκει. Ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι ο κ. Μπρέγιαννης.
Τρίτον, η έμπρακτη αντίρρηση της Διοίκησης στο περιεχόμενο του Π.Δ. εκδηλώνεται με τρόπο που η ίδια θεωρεί πως εξυπηρετεί καλύτερα το συμφέρον της πόλης. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις υπευθυνότητας από εκείνους που διοίκησαν με ανεύθυνο τρόπο την πόλη τα προηγούμενα χρόνια. Δίνουμε καθημερινά με το έργο και τις παρεμβάσεις μας εξετάσεις διαφάνειας και αποτελεσματικότητας κι όταν έλθει ο καιρός, θα κριθούμε από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου