Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Α. Ε. !!!

          ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές ενέργειες και με πλήρη περιφρόνηση στις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, η διοίκηση του Δήμαρχου Πατούλη προχώρησε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26 – 7 – 2012), στην εκχώρηση της σίτισης και καθαριότητας των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου σε ιδιωτικές εταιρίες, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Ν. Π. Δ. Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης» και του Δήμου με 870.000 ευρώ (650.000 ευρώ για τη σίτιση και 220.000 ευρώ για την καθαριότητα), αδιαφορώντας πλήρως για την ποιότητα της διατροφής εκατοντάδων νηπίων των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου, τα οποία με την απόφαση αυτή θα τρέφονται με φαγητό αμφιβόλου ποιότητας από ιδιωτική εταιρία catering.
Οι προσπάθειες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσουν τη διαδικασία της λήψης απόφασης από το Δ. Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. της Τετάρτη 25 – 7 – 2012, προχωρώντας σε κατάληψη του γραφείου του Προέδρου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. (κου Ν. Κάββαλου) και διακόπτοντας τη συνεδρίαση του Δ. Σ. χωρίς αυτό να λάβει απόφαση, όχι μόνο αγνοήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, αλλά την επόμενη ημέρα (26 – 7 – 2012) το θέμα της εκχώρησης σε ιδιώτες της σίτισης και καθαριότητας των Βρεφονηπιακών σταθμών ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιου, ως θέμα εκτός Η. Δ, με τον κο Ν. Κάββαλο να μας παρουσιάζει απόφαση από τη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Ο. ΚΟΙ. Π. Α. Δ. Α., η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία είχε εγκριθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες της σίτισης και του καθαρισμού των Βρεφονηπιακών σταθμών, παρουσιάζοντας μάλιστα και αποτελέσματα ψηφοφορίας των μελών του Δ. Σ. τα οποία είχαν αποχωρήσει από τη διακοπείσα συνεδρίαση του Δ. Σ. του Ν. Π. Δ. Δ. μετά την κατάληψη του χώρου από τους εργαζόμενους.
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ευρισκόμενη σε πανικό καταφεύγει σε φασιστικής νοοτροπίας ενέργειες, για να προχωρήσει στην εφαρμογή της πολιτικής της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και των δομών του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης των πολιτικών των μνημονίων και του Καλλικράτη με τις οποίες είναι απόλυτα ταυτισμένη η διοίκηση Πατούλη.
 
Το παζλ της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής που ακολουθεί και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αναλαμβάνοντας πλήρως και την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό, συμπληρώθηκε και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26 – 7 – 2012) για την εκχώρηση σε ιδιωτική εταιρία της μεταφοράς των ογκωδών απορριμμάτων.
Όλο τον προηγούμενο χρόνο (από το 2011) η Δημοτική Αρχή Πατούλη δούλεψε φιλότιμα και με σχέδιο, ώστε να φτάσει σήμερα να υλοποιεί τέτοιου είδους αποφάσεις, αφού αποψιλώθηκε ο Δήμος από εκατοντάδες εργαζόμενους στους τομείς της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών, χωρίς να υπάρξει καμιά ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, πέρα από υποκριτικές αντικαλλικρατικές δηλώσεις – κορώνες του Δημάρχου.
Μάλιστα από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη (2011) έγινε προσπάθεια για την εκχώρηση των ογκωδών απορριμάτων σε ιδιώτες, καθώς επίσης και του οδοκαθαρισμού (για ένα μήνα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του 2011 – 2012), με αποκορύφωμα την έξωση των Βρεφών (κάτω των 30 μηνών) από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς με το αιτιολογικό της έλλειψης εξειδικευμένου και ικανού σε αριθμό προσωπικού, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ. Σ. του Ο. ΚΟΙ. Π. Α. Δ. Α. για την οποία δεν ήταν καν ενημερωμένο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ
 ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και το Δήμαρχο Πατούλη για τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθεί και εφαρμόζει στο Δήμο Αμαρουσίου, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου ( Βρεφονηπιακών Σταθμών - υπηρεσίας καθαριότητας) στην απόλυση και την ανεργία, επιφέροντας ένα ακόμα χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις.
Καταγγέλλουμε ακόμα τη συνειδητή πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου να εκχωρήσει τη σίτιση των νηπίων των Βρεφονηπιακών σταθμών Αμαρουσίου σε ιδιωτική εταιρία catering, αδιαφορώντας για την υγεία και την ποιότητα του φαγητού των νηπίων (αλήθεια, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η απόφαση αυτή του Δημ. Συμβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο όσων συνιστούν οι γιατροί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δήμαρχου Πατούλη και ο ίδιος ο Δήμαρχος, σχετικά με τον υγιεινό και σωστό τρόπο διατροφής των νηπίων στην πόλη μας;).
Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να απαξιώσει και να αγνοήσει τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του Δήμου ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει οδηγούν ευθέως σε έναν ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο τη διοίκηση του Δήμαρχου Πατούλη από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις τους εργαζόμενους του Δήμου και πρώτα απ’ όλους τους Δημότες – κατοίκους εργαζόμενους της πόλης μας με ενωτικούς αγώνες και διεκδικήσεις να βάλουμε τέρμα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, υλοποιώντας την κυβερνητική μνημονιακή – καλλικρατική πολιτική, ανατρέποντάς τη στο σύνολό της.
Η κατάληψη των γραφείων του Ο. ΚΟΙ. Π. Α. Δ. Α. από τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη εργασία, αλλά και την υγεία των νηπίων των Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου είναι μόνο η αρχή.
Αυτούς τους αγώνες φοβούνται όσοι στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές μνημονιακές – καλλικρατικές πολιτικές, μαζί μ’ αυτούς και η Δημοτική Αρχή Πατούλη.
Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας.

                            Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                               ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                                 Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                          Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου