Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σε ιδιωτικές εταιρίες & ο καθαρισμός των κτιρίων των παιδικών σταθμών !!!

Την Πέμπτη Ιουλίου η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (θα υπάρξει ανακοίνωση με τα ονόματα), ψήφισε την εκχώρηση της σίτισης των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς από ιδιωτική εταιρία catering και τον καθαρισμό αυτών των κτιρίων σε ιδιωτική εταιρία καθαριότητας.
Παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, πως δεν υπήρξε απόφαση του Δ.Σ. του αντίστοιχου νομικού προσώπου “Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.”, εξαιτίας της διακοπής της ψηφοφορίας από το σωματείο των εργαζομένων, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε μια «μη απόφαση» η οποία φέρει τις υπογραφές κάποιων μελών του Δ.Σ. του “Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.”.
Ο δημοτικός σύμβουλος του «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και μέλος του Δ.Σ. του “Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.” δήλωσε, ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του οργάνου, πως η ψηφοφορία διακόπηκε και ο ίδιος, όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ. δεν ψήφισαν. Στην «απόφαση», που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, όμως φέρεται να ψήφισε «ΟΧΙ». Προφανώς πρόκειται για ψευδή βεβαίωση του προέδρου κ. Νίκου Κάββαλου  και πιθανή παγίδευση κάποιων μελών του Δ.Σ. λόγω της σύγχυσης που επικράτησε κατά την ώρα της διακοπής της ψηφοφορίας.
Εκτός όμως από τα διαδικαστικά, για τα οποία θα υπάρξει συνέχεια, ας μιλήσουμε για την ουσία.
Η εκχώρηση τομέων της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, όπως η σίτιση και ο καθαρισμός σε ιδιωτικές εταιρίες πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί εκτός από ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ;
Η προώθηση μέσω του προγράμματος «Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» (Σ.Δ.Ι.Τ.), για την ανέγερση και κυρίως τη λειτουργία, νέων παιδικών σταθμών, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος από τους γονείς, σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου πως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί από ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών ;
Είμαστε βέβαιοι πως οι θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών θα βρουν ποιο εύηχες λέξεις. Όμως η ουσία παραμένει η ίδια.
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα δώσει 650.000 €, για τη σίτιση των νηπίων από εταιρία catering, «παίζοντας» με την υγιή διατροφή τους, χωρίς να έχει ενημερώσει και λάβει την έγκριση των γονέων.
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα δώσει 220.000 € σε ιδιωτική εταιρία καθαρισμού, για τον καθαρισμό των κτιρίων των παιδικών σταθμών.
Όλα τα παραπάνω ποσά, χρήματα των δημοτών από τροφεία και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θα διατεθούν σε ιδιωτικές εταιρίες αντί να δοθούν για πρόσληψη προσωπικού μόνιμου με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτή είναι η μνημονιακή πολιτική, που η Δημοτική Αρχή, ως γνήσιο «βαποράκι» την προωθεί στην τοπική κοινωνία.
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για εκχώρηση και της καθαριότητας στην αρχή του Δημαρχιακού κτιρίου και στη συνέχεια των δρόμων, των σχολείων και άλλων δημόσιων κτιρίων στις ιδιωτικές εταιρίες.
Αυτός είναι οι Δήμος – πρότυπο των μνημονιακών πολιτικών που υποσχέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους γονείς των νηπίων, τους εργαζόμενους, κάθε ενεργό κάτοικο της πόλης, να αντισταθούν με όλους τους τρόπους στην πολιτική της δημοτικής αρχής που :
· Ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες του Δήμου (σίτιση, καθαρισμό κ.α.)
· Οδηγεί στη συρρίκνωση του προσωπικού των παιδικών σταθμών με πλήρη δικαιώματα, των δημόσιων υπηρεσιών και του δημόσιου χώρου γενικότερα.
· Υποβαθμίζει τις υπηρεσίες που οφείλονται στους δημότες ανάλογα με τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν.

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί και θα ανταποκριθεί σε αντίστοιχα καλέσματα, όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας σε κοινή δράση για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και του δημόσιου χώρου γενικότερα.
Υ.Γ. 1 κύριε Ν. Κάββαλε (δημοτικέ σύμβουλε της παράταξης Πατούλη, πρώην δημοτικέ σύμβουλέ της παράταξης Αλεξανδρή, πρώην στέλεχος των διοικήσεων Τζανίκου, πρόεδρε του νομικού προσώπου για τους παιδικούς σταθμούς), οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων δεν αποτελούν «μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών που καθοδηγούνται από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης». Η δήλωσή σας αυτή δείχνει την άποψή σας για το συνδικαλιστικό κίνημα και δυστυχώς ταυτίζεται με τις πιο μαύρες δηλώσεις μνημονιακών υπουργών που βλέπουν παντού υποκινητές της γνήσιας λαϊκής αντίδρασης. Οι εργαζόμενοι δεν καθοδηγούνται. Αντιδρούν δημόσια, φανερά με θάρρος και τόλμη για να προασπίσουν τα δικαιώματα των συναδέλφων τους.
Υ.Γ. 2 κύριε Ν. Κάββαλε, η απαράδεχτη ενέργειά σας να ζητάτε δημόσια και με κραυγές την παραίτηση μέλους του Δ.Σ. του «Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.» επειδή δεν ψήφισε την εισήγησή σας αποκαλύπτει μια φασίζουσα νοοτροπία η οποία θεωρεί τα μέλη της διοίκηση του οργάνου πειθήνια όργανα που δεν έχουν ούτε επιστημονική, ούτε προσωπική άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου