Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

"Αντί πινακίου φακής", στον επιχειρηματία του ξενοδοχείου «ΣΙΒΙΤΕΛ»!

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, της αρεσκείας του κ. Πατούλη, της ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε., της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Δήμου Αμαρουσίου, να ενοικιάσει κτίριο του Δήμου σε επιχειρηματία προκειμένου να επεκτείνει το ξενοδοχείο του, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Πρόκειται για το κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται στην οδό Ολυμπίας και ενοικιάστηκε στον επιχειρηματία του ξενοδοχείου ΣΙΒΙΤΕΛ που βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας στο ύψος του Ο.Α.Κ.Α.
Το ενοικιαζόμενο κτίριο, βρίσκεται σε περιοχή αμιγούς κατοικίας που απαγορεύεται η συγκεκριμένη χρήση. Ήδη η περιοχή είναι αρκετά επιβαρυμένη από τη λειτουργία των υπαρχουσών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.
Πρώτος ο Δήμος, θεματοφύλακας της νομιμότητας, με τις πράξεις του παρανομεί επιβαρύνοντας την ήδη κορεσμένη από υπερτοπικές χρήσεις περιοχή.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θεωρεί πως το μίσθωμα των 7.000 ευρώ μηνιαίως είναι υπερβολικά χαμηλό αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι στην επιχείρηση διατίθενται περίπου 2.000 τ.μ. και η χρήση του γκαράζ επιφανείας 870 τ.μ. που επιμελώς δεν αναφέρεται ρητά στο σχετικό συμφωνητικό.
Μιλάμε δηλαδή για μίσθωμα γύρω στα 3 ευρώ το τ.μ., όταν για εμπορικές μισθώσεις η τιμή είναι 8 έως10 ευρώ το τ.μ και για κατοικίες πάνω από 4,5 ευρώ το τ.μ.  
Ο συμψηφισμός των 45.000 ευρώ που εκτιμάται για τις επισκευές του κτιρίου (ποια υπηρεσία του Δήμου συμφώνησε με αυτό το ποσό ; ), με ενοίκια είναι έξω από τις εμπορικές συναλλαγές όπου συνήθως ο μισθωτής αναλαμβάνει το κόστος των απαραίτητων μετατροπών.
Όταν ο Δήμος ξοδεύει χρήματα για την ενοικίαση κτιρίων για να στεγάσει τις υπηρεσίες του είναι παράδοξο να διαθέτει δικά του κτίρια σε τρίτους και μάλιστα για χρονικό διάστημα 20ετίας μέχρι το 2032, (!) όπως προβλέπεται από το συμφωνητικό.
Πως θα καλύψει μελλοντικές στεγαστικές ανάγκες του ο Δήμος όταν είναι γνωστή η άσχημη κατάσταση των οικονομικών του;
Μόνο αν είναι πολιτική επιλογή η συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάθεσή τους σε ιδιώτες δικαιολογούνται τέτοιου είδους ενέργειες.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τη Δημοτική Αρχή να ακυρώσει άμεσα το σκανδαλώδες συμφωνητικό και να αξιοποιήσει το ακίνητο αποκλειστικά για τις τωρινές και τις μελλοντικές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου που λόγω και της κρίσης συνεχώς θα αυξάνονται.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί επίσης τη Δημοτική Αρχή ,αν πράγματι θέλει να υπηρετήσει την διαφάνεια, όπως διακηρύσσει, να σταματήσει τους διορισμούς μονοπαραταξιακών διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις ανώνυμες εταιρίες του Δήμου και να ορίσει αντιπροσωπευτικές-αναλογικές διοικήσεις από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου