Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητά μας ξανά, ασήκωτοι φόροι και χαράτσια

              ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ
Ασήκωτοι φόροι και χαράτσια μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητα μας.
Η καταλήστευση που εξελίσσεται αυτές τις μέρες με τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, είναι η συνέχεια των εφαρμοστικών νόμων που ψήφισαν οι ταγοί της εξουσίας του κεφαλαίου και έρχονται τώρα να τους περπατήσουν στήν πράξη.
Η ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
Δραματική είναι η κατάσταση των ανέργων που αν έχουν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο πρέπει να πληρώσουν γιατί τους "πιάνουν" τα τεκμήρια.
Φορολογούμενοι με ένα, δύο, τρία παιδιά ...τιμωρούνται πληρώνοντας φόρο δύο και τρείς φορές πάνω συγκριτικά με πέρυσι.
Με εκβιασμούς και απειλές για κατάσχεση μισθού, σύνταξης περιουσιακών στοιχείων επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών να μαζέψει τη σοδεία απο τα χαράτσια για να τα δώσει πεσκέσι στίς τράπεζες,τούς μεγαλοδανειστές μας, τα μονοπώλια.
Τις επόμενες μέρες θα αποστέλλουν οι ΔΟΥ μαζικά σημειώματα με την απειλή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή μένουν στο απυρόβλητο σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις του κεφαλαίου και συζητείται η παραπέρα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων και η μείωση της φορολογίας για εισοδήματα φυσικών προσώπων πάνω απο 100.000ευρώ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ... ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.
Θα συμβάλλουμε σε κίνημα αντίστασης που μπορεί να φτάσει σε μαζική άρνηση πληρωμών, αξιοποιώντας όλες τις μορφές και την πείρα απο τους αγώνες μας για το χαράτσι της ΔΕΗ.
Γι αυτά και άλλα πολλά σας περιμένουμε την Τετάρτη 11/07/2012 στίς 7,30μμ στο στέκι μας Δημ.Ράλλη 12 Μαρούσι να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τούς αγώνες μας.

                     ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου