Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Aτιμώρητοι εκείνοι που υπερχρέωσαν το Δήμο Αμαρουσίου!!!

         ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ 2011

Πριν από όλα η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία που έχει, αλλά και να επισημάνει τη σκληρή δουλειά και τον επαγγελματισμό της στην διαχείριση των οικονομικών. Η Διοίκηση οφείλει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις υπηρεσίες στο έργο τους, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης και υποβάθμισης των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας τους.
                   ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Τα έσοδα σε σχέση με το 2010 είναι μειωμένα κατά 5.088 €.
Σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα τα ίδια έσοδα του Δήμου υστέρησαν το 2011 κατά 28 εκ. ευρώ. Οι ανείσπρακτες οφειλές του 2011 ανέρχονται σε 4 εκ. ευρώ, ενώ των προηγούμενων ετών σε 24 εκ. ευρώ.
Αντί για μείωση οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δήμο συνεχώς αυξάνονται.
Παρά τις υποσχέσεις η υπηρεσία εσόδων δεν βελτιώνεται. Κανένα ουσιαστικό βήμα δεν έγινε και ο κατάλογος των μεγαλοφειλετών παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Καμία νομική ενέργεια δεν πήρε η διοίκηση εναντίον τους.
Αντικειμενικά λοιπόν, αλλά και για λόγους παραταξιακού συμφέροντος, τους καλύπτει και αυτό είναι εις βάρος των υπόλοιπων δημοτών.
                                               ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η υστέρηση των εσόδων από το κράτος ανήλθε σε 2.2 εκ. ευρώ
δηλαδή ποσοστό έναντι των, ήδη μειωμένων, προϋπολογισθέντων σε 15%, Αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν και την Αυτοδιοίκηση σε αφανισμό και τις υπηρεσίες της στη ιδιωτικοποίηση που θα επιβαρύνουν και άλλο τους δημότες.
                                                 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 

                  • Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 28 εκ. ΕΥΡΩ
                                    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΟΛΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
                                • 15% ΛΙΓΌΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ
Εκτός από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και το μνημόνιο, που περικόπτει κατά 15% τα έσοδα του Δήμου, κάθε χρόνο, έχουμε και την - πιθανά ηθελημένη -αδυναμία της διοίκησης να εισπράξει τα 28 εκ ευρώ που οφείλονται στο Δήμο και τα οποία αυξάνονται ετησίως κατά 13,5 %, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία.
Απαιτείται λοιπόν νομική διεκδίκηση και αναδιοργάνωση του Δήμου για  την είσπραξη των οφειλομένων.
Στη διεκδίκηση των οφειλομένων από το Κράτος περιοριστήκατε σε κινήσεις κορυφής και επικοινωνιακής τακτικής. Καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν έχουν οι δημότες και κυρίως κανένα διεκδικητικό προσανατολισμό.
                                              ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Που πήγαν λοιπόν τα 60 εκ ευρώ των εσόδων του Δήμου;
1. Λειτουργικά έξοδα 21 εκ € 35%
2. Επιχορηγήσεις σε Ν.Π.Δ.Δ. 3,5 εκ € 5,7 %
3. Τόκους 7,1 εκ € 11,8%
4. Επενδύσεις (μελέτες –έργα) 3,2 εκ € 5,3%
5. Τίτλους συμμετοχής 3,2 εκ € 5,3%
6. Χρέη παρελθόντος 16,8 εκ € 28%
7. Δημόσιο 5,5 εκ € 9,1 %
Είναι φανερό ότι το 49% των εξόδων πηγαίνει στα δάνεια και τις οφειλές του παρελθόντος και στο δημόσιο. Που να δει προκοπή αυτός ο τόπος ;
Αυτή είναι η τελική κατάληξη των πολιτικών των διοικήσεων Τζανίκου και Πατούλη.
Η διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα μειωμένα έσοδα και να πληρώσει τις οφειλές επέλεξε να κάνει περικοπές :
1. Στην καθαριότητα 40%
2. Στα τεχνικά έργα 76%
3. Στο πράσινο 41%
4. Στην πολεοδομία 89%
5. Στον πολιτισμό 81%
Η διοίκηση εφαρμόζει κατά γράμμα το μνημόνιο που συμφώνησε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το καλοκαίρι του 2011, το οποίο προβλέπει όλες τις παραπάνω περικοπές. Τα αποτελέσματα είναι ορατά στις υποδομές, την καθαριότητα και τις κοινωνικές παροχές.
Πέντε (5) χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, από την παράταξη Πατούλη, κανένας από αυτούς που ευθύνονται για την κατασπατάληση των δημοτικών χρημάτων και την υπερχρέωση του Δήμου, δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Παρά τα μεγάλα και παχιά λόγια του δημάρχου περί κάθαρσης, στην ουσία έχει δοθεί συγχωροχάρτι και ο λόγος είναι προφανής.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η διοίκηση θα εξυπηρετήσει τα χρέη αλλά θα καταντήσει το Μαρούσι πόλη εχθρική για τους κατοίκους του και αργά ή γρήγορα θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν ακριβά τις υπηρεσίες που τους παρέχονται, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων που ήδη σχεδιάζονται.
Εκτός από το νοικοκύρεμα, το σταμάτημα της σπατάλης, την εξυγίανση του συστήματος προμηθειών, την αναβάθμιση της ποιότητας των τεχνικών έργων, η εξυπηρέτηση των δανείων και των οφειλών του δήμου δεν είναι δυνατόν να υπερβαίνει μικρό ποσοστό των ετήσιων εσόδων.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί κάθε Μαρουσιώτη και κάθε Μαρουσιώτισα να βγάλει τα συμπεράσματά του, να καταδικάσει τις πολιτικές της διοίκησης και να διεκδικήσει αγωνιστικά το μέλλον του από την κεντρική εξουσία αλλά και από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς καθυστερήσεις και συμψηφισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου