Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

400 παιδιά λιγότερα φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς!!!

Δυστυχώς ο νέος άνεμος που από την Ε.Ε πνέει προς την χώρα μας, φτάνει σταδιακά και στις "κοινωνικές" υπηρεσίες του Δήμου Μαρουσιού. Μετά την σκληρή διαπραγμάτευση -αναδιαπραγμάτευση και επαναδιαπραγμάτευση - η τοπική μας διοίκηση εφαρμόζει όσα ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε κατά την προεκλογική του επίσκεψη στο Μαρούσι και στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/7/2012 στην παρέμβαση και στις προτάσεις της Λαϊκής Επιτροπής και στις ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κάββαλος ανακοίνωσε ότι για την περίοδο 2012-13 οι "δημοτικοί" παιδικοί σταθμοί
Θα φιλοξενήσουν 400 παιδιά λιγότερα απ' ότι πέρυσι ( 550 από 950) , το σύνολο σχεδόν με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Απολύονται ( sic. λήγουν συμβάσεις) του 1/3 των εργαζόμενων στους σταθμούς. (20 από 60) και αυτοί που μένουν κακοπληρωμένοι, με αυξημένο ωράριο και μπαλάκι από τον ένα σταθμό στον άλλο.
ΔΕΝ θα γίνονται πλέον δεκτά βρέφη μέχρι 30 μηνών, γιατί ΚΟΣΤΊΖΟΥΝ περισσότερο.

Όλα αυτά,τα σύγχρονα, αναπτυξιακά και συμβατά με τις εντολές της Ε.Ε , και του Ολαντ, χωρίς ακόμη να έχουμε τα πλήρη στοιχεία για τον αριθμό των αιτήσεων, πέρυσι από τις 1.150 οι 250 απορρίφθηκαν, με δεδομένο ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση των αιτημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες και χωρίς, βέβαια, να υπολογίζονται οι οικογένειες που δεν θα κάνουν αίτηση, ξέροντας ότι θα απορριφθεί ή ότι δε μπορούν να πληρώσουν.
Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή και καλούμε σε παν- Μαρουσιώτικο κίνημα τα σωματεία, τη λαϊκή επιτροπή, τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς , τους γονείς , όλο το λαό της πόλης μας να αντικρούσει αυτή τη βάρβαρη σε βάρος του πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού εργαζόμενων και γονιών στο Μαρούσι, κόντρα στην τρομοκρατία, των εφησυχασμό και την κοροϊδία .
Η τοπική διοίκηση του κ. Πατούλη , όπως και η κεντρική διοίκηση ούτε θέλουν , ούτε μπορούν να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική , ακόμα και στα πιο απλά και αυτονόητα.
Για αυτό πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας , με κάθε μορφή πάλης και να απαιτήσουμε να κόψουν το κεφάλι τους για:
Να εξασφαλίσουν την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου, για ανέγερση δημόσιων παιδικών σταθμών. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση, ανεξάρτητα αν εργάζονται ή όχι οι γονείς του.
Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να διαγραφούν χρέη από χρωστούμενα τροφεία και να μην τιμωρούνται τα παιδιά οικογενειών που δε μπόρεσαν να πληρώσουν.
Ο Μαρουσιώτικος λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να που οδηγεί η υποταγή στο ευρω- ενωσιακό και καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Αυτό είναι το λιγότερο κράτος που απαιτούν οι πλουτοκράτες.
Το άλλο , το δικό τους κράτος της μίζας, της ρεμούλας, του πλιάτσικου στη δημόσια γη και περιουσία , δεν τους ενοχλεί καθόλου. Την προσχολική αγωγή των παιδιών μας οι πλειοψηφία των συμβούλων τη θεωρεί κόστος.
Τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας, δεν μπορούν να βρουν στέγη σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι δεν προσλαμβάνονται για να τους στελεχώσουν, ΓΙΑΤΙ δεν είναι ¨αναπτυξιακό¨ έργο λένε τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου!
Ο πλούτος που συγκεντρώνεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού θέλουν να πάει για την ανάπτυξη του κεφαλαίου και όχι για τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.
Δεν θέλουν να είναι γεμάτη η πόλη μας με ιδιόκτητους, πρότυπους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς όπου τα παιδιά μας θα αρχίσουν την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, θέλουν να βλέπουν γεμάτες τις τράπεζες της Ελβετίας από τα κέρδη των ολίγων.
Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ ,του ΛΑΟΣ και του "ανεξάρτητου" κ. Πατούλη , η παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ του επίσης "ανεξάρτητου" κ. Μπρέγιαννη, για τον οποίο οι ευέλικτοι και προσαρμοστικοί άνεργοι αν οργανώσουν σωστά τον τρόπο που ψάχνουν δουλειά θα βρούνε.
Αυτοί που ψηφίζουν και στηρίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με λεφτά του ελληνικού λαού, αυτών δηλαδή που αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και τον Καλλικράτη μέχρι κεραίας σε τοπικό επίπεδο.
Ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις που αποπροσανατολίζουν από το κύριο πρόβλημα και καλούν σε "ανέκδοτο-ανένδοτο" αγώνα για διαφάνεια στο κλέψιμο των εργατών, στην τιμωρία του Λαού και που ενώ συμφωνούν να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τροφεία, από την άλλη φωνάζουν για διαφάνεια, όπως η παράταξη του άλλου? ΠΑΣΟΚ - Κλαπάκης, αλλά και για καλύτερη διαχείριση όπως του νέου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-Σύριζα.
Ο λαός στο Μαρούσι οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει την πολιτική που εκπορεύεται από μασκαρεμένες και μη παρατάξεις, πολιτική που του στερεί στοιχειώδη δικαιώματα.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή:
Να δεχθεί στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και της κρατικής περιουσίας.
Να σταματήσει την υπογραφή μνημονίων με ΜΚΟ για να έχει φθηνούς εργάτες χωρίς δικαιώματα για 5 μήνες.
Άμεσα πρέπει να απαιτήσει με απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο προς κυβέρνηση, κόμματα, ΚΕΔΑ,ΠΕΔΑ :
1ον Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, που προβλέπει την μεταφορά της ευθύνης για την προστασία και την αγωγή του παιδιού και των αντίστοιχων παιδικών σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2ον Να λειτουργήσουν αποκλειστικά Κρατικοί, Δημόσιοι, Δωρεάν, Σύγχρονοι και Ασφαλείς Παιδικοί Σταθμοί και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.
3ον Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και με την επιστροφή έντοκα όλων όσων μας χρωστάνε.
4ον Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατό όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.
5ον Να ενταχθούν κάτω από έναν ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με ευθύνη του κράτους και με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σήμερα ξεκοκαλίζουν, μέσω των Δήμων και Περιφέρειας, εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρείες ανεβάζοντας στα ύψη το κατασκευαστικό κόστος. Όχι στην κατασκευή παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μέσω ΣΔΙΤ που χρεώνουν τη λαϊκή οικογένεια εφόρου ζωής.
Στην ανάγκη τα χρήματα υπάρχουν , φυσικά στους λογαριασμούς της ολιγαρχίας , αν δε ξέρουν που ας βρουν τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, στην τελική ας μην πληρώσουμε και τις δόσεις στους τοκογλύφους δανειστές μας. έτσι και αλλιώς ο Λαός δε χρωστάει του χρωστάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου