Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Eπί της οδού Σουρή & Πλαστήρα, το νέο A. T. Αμαρουσίου

                Αντιτίθενται οι "ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ"
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου του Δήμαρχου Γ. Πατούλη, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής του κέντρου της πόλης, ετοιμάζεται να οικοδομήσει το νέο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου (πολυδύναμο) στο οικόπεδο (ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου) επί της οδού Σουρή και Πλαστήρα, φορτώνοντας το ήδη επιβαρυμένο κέντρο της πόλης με ένα τσιμεντένιο κτήριο εμβαδού 860 τ.μ., χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και οι ανάλογες θέσεις για στάθμευση των επισκεπτών και χρηστών των υπηρεσιών του νέου (πολυδύναμου) αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη υποβαθμισμένη ζωή των κατοίκων του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου.
Επιπρόσθετα, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να μη λαμβάνει καθόλου υπόψη της τις συνέπειες που θα έχει η λειτουργία ενός πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος δίπλα ακριβώς από το κεντρικό συγκρότημα των σχολείων της πόλης μας (2ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο Αμαρουσίου), παρά τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις των γονέων των μαθητών των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι για να σταματήσουν την ανέγερση του νέου αστυνομικού τμήματος στο συγκεκριμένο οικόπεδο προέβησαν σε μαζική συλλογή υπογραφών (πριν λίγο καιρό), τις οποίες κατέθεσαν στη Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει άμεσα τις ενέργειες της για την ανέγερση νέου πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος στο συγκεκριμένο οικόπεδο,

λαμβάνοντας υπόψη της ότι με τις ενέργειές της αυτές υποβαθμίζει την καθημερινή ζωή εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής του κέντρου και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων του κέντρου της πόλης.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της πόλης μας που αντιδρούν στην ανέγερση του νέου αστυνομικού τμήματος στο συγκεκριμένο χώρο, παλεύοντας για να παραμείνουν οι κοινόχρηστοι χώροι (ιδιοκτησίας του Δήμου) αδόμητοι και ελεύθεροι στην υπηρεσία των κατοίκων είτε ως χώροι πρασίνου (είτε ως χώροι στάθμευσης).
Το Μαρούσι δεν έχει ανάγκη από κτήρια αστυνομικών τμημάτων (φυλακών), αλλά από χώρους πρασίνου, άθλησης και στάθμευσης με δωρεάν χρήση για τους δημότες – κατοίκους του και γι’ αυτά θα έπρεπε να παλεύει και να αγωνίζεται η Δημοτική Αρχή, αν ενδιαφερόταν για την ποιότητα ζωής των δημοτών – κατοίκων της πόλης μας.

                                      Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                               Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                 Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου