Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Για τα επιμορφωτικά σεμινάρια των εκπαιδευτικών των πιλοτικών Σχολείων

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Με αφορμή την εκπόνηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων από το υπουργείο Παιδείας, για τα πιλοτικά ολοήμερα σχολεία, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά, ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Η απόφαση για πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων των εκπαιδευτικών των πιλοτικών Σχολείων, εκτός του εργασιακού ωραρίου (Παρασκευή 30/3/2012 έως τις 14:45 και Σάββατο 31/3/2012 το πρωί) και χωρίς οικονομική αποζημίωση για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, όταν μάλιστα η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ και υπάρχει πρόβλεψη μόνο για αποζημίωση όσων συμμετέχουν στις συγγραφικές ομάδες, είναι τουλάχιστον προκλητική, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι στα συγκεκριμένα πιλοτικά σχολεία, μέσω των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. και της Δ. Ο. Ε., αντέδρασαν και σε πρόσφατες προηγούμενες απόπειρες του ΥΠΔΒΜΘ να επιβάλλει τη διεξαγωγή σεμιναρίων εκτός εργασιακού ωραρίου, δείχνει της πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ αναφορικά με το εργασιακό ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα αποφασίζει:


 Παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη του που θα αρνηθούν να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από το ΥΠΔΒΜΘ εκτός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
 Καλεί το ΥΠΔΒΜΘ να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της εκπαίδευσης με σοβαρότητα αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό των λειτουργών της
 Καλεί το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα και να καταστήσει σαφές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να δεχτούν καμιά καταστρατήγηση του εργασιακού τους ωραρίου (ενημέρωση απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα)
 Καλεί τους συναδέλφους (μέλη του συλλόγου μας, οι οποίοι καλούνται να συμμετάσχουν στα συγκεκριμένα σεμινάρια) να μην υποκύψουν σε πιέσεις που τυχόν θα τους ασκηθούν και να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5 Αρ. Πρ.:42
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. :210 8020697 Μαρούσι 7 – 3 – 2012
Fax: 210 8028620 Πληροφορίες: κος Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου