Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Εξευρωπαϊσμός» του κέντρου της πόλης, η ελεγχόμενη στάθμευση!

      Ιδιωτικοποιήσεις-Ανταποδοτικότητα & νέα χαράτσια
  Στην ψήφιση και εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου καθώς και στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων της πόλης μας, προχώρησε την Τρίτη 6 Μαρτίου κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αναθέτοντας μάλιστα σε ιδιωτική εταιρία την εγκατάσταση και εκμετάλλευση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (ΑΡΧΙΚΟΝ Α. Ε.).
Ακόμα, προχωρώντας στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ανταποδοτικότητας, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας την επιβολή τελών για τη χρήση των αιθουσών του Δημαρχείου σε συλλόγους και φορείς της πόλης μας.
Η δημοτική αρχή Αμαρουσίου προχωράει ακάθεκτη στην επιβολή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας, χαρατσώνοντας βαριά τους δημότες – εργαζόμενους του δήμου Αμαρουσίου.
Η ελεγχόμενη στάθμευση επιχειρήθηκε και στο παρελθόν να εφαρμοστεί στο Δήμο Αμαρουσίου από τη Δημοτική αρχή Τζανίκου και κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο, χάρη στις αντιδράσεις των απλών κατοίκων – δημοτών της πόλης μας.
Είναι ενδεικτικό της λογικής που διέπει τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου το γεγονός ότι σύμφωνα με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ψηφίστηκε, ο χωρισμός της πόλης σε ζώνες στάθμευσης (περιοχές) απαγορεύει στους κατοίκους της πόλης να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλη ζώνη, εκτός της ζώνης της περιοχής κατοικίας τους, αν δεν πληρώσουν. Δηλαδή αν επισκεφτούν τη ζώνη που κατοικεί κάποιος φίλος τους ή συγγενείς τους στο Μαρούσι, μέσα στην ίδια την πόλη που κατοικούν, θα πρέπει να πληρώσουν για να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους.
Παρά το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αναργύρων αντέδρασαν και τις αρνητικές ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο υπερψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά υπεραμύνθηκε της πολιτικής της επιστρατεύοντας τα επιχειρήματα περί νοικοκυρέματος και «εξευρωπαϊσμού» του κέντρου της πόλης,

 αλλά και τόνωσης της εμπορικής κίνησης και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή του Αμαρουσίου που θα επέλθουν από την επιβολή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο ανατίθεται μάλιστα σε ιδιώτες (η νομιμότητα της ανάθεσης αυτής ήδη ελέγχεται από το ΣΤΕ) και αναμένεται να φέρει τζίρο 5.000.000 ευρώ στα επόμενα χρόνια.
Η Δημοτική Αρχή δε μας είπε βέβαια ότι ακολουθώντας πιστά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής Τζανίκου και αφού δεν έκανε τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξασφάλιση σύγχρονων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και γύρω από αυτό, προχωράει τώρα στην επιβολή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ρίχνοντας το βάρος στους κατοίκους του κέντρου και των κοντινών στο κέντρο γειτονιών εκδιώκοντας τους ουσιαστικά από τους δρόμους της πόλης μας.
Η λογική της άκρατης ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης των πάντων (ξεπούλημα ουσιαστικά) φαίνεται και από τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου με προτεραιότητα στις περιοχές του Ιατρικού κέντρου και του Υγεία.
Φυσικά η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και των επιχειρηματικών κύκλων της Λεωφόρου Κηφισιάς και των πελατών – επισκεπτών τους αποτελεί το κύριο και βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου καταργώντας κάθε είδους χώρους στάθμευσης στο κέντρο (οικόπεδο Παναγόπουλου – οικόπεδο Σουρή & Πλαστήρα) οικοδομώντας και τσιμεντοποιώντας οτιδήποτε έχει απομείνει ελεύθερο και αδόμητο, έρχεται τώρα να επιβάλλει άλλο ένα χαράτσι στην καθημερινή ζωή των Δημοτών με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ακόμα χειρότερα και επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου στη λογική της ανταποδοτικότητας, με σχετική εισήγησή της πέρασε από το Δ. Σ. η απόφαση να χρεώνονται με συγκεκριμένα ποσά όσοι χρησιμοποιούν για διάφορους λόγους τις αίθουσες του Δημαρχείου Αμαρουσίου, δίνοντας έτσι ακόμα ένα πλήγμα στις δραστηριότητες των Συλλόγων και φορέων της πόλης μας, αλλά και σε όσους δεν διαθέτουν χρήματα για να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες του Δημαρχείου, που ανήκει σε όλους μας και συντηρείται από τα χρήματα των Δημοτών, για οποιοδήποτε σκοπό (εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κλπ.).



Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ κατήγγειλε και καταγγέλλει την πολική της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου σχετικά με την επιβολή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και την εκχώρησή του σε ιδιώτες, καθώς και την επιβολή τελών στη χρήση των αιθουσών του Δημοτικού καταστήματος Αμαρουσίου από τους Συλλόγους και φορείς της πόλης μας.
Κανένα νέο χαράτσι στους εργαζόμενους – δημότες – κατοίκους του Αμαρουσίου
Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης της ιδιωτικής εταιρίας που μας επιβάλλει η Δημοτική Αρχή Πατούλη θα αντιμετωπιστεί και θα ξηλωθεί από όλους εμάς τους κατοίκους – δημότες του Αμαρουσίου, όπως και το αντίστοιχο του προκατόχου του Δήμαρχου Τζανίκου.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Πιστεύουμε ότι οι άξονες που θα πρέπει να κινηθεί ο διάλογος αυτός είναι:
 Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης και η πρόσβασή τους σε όλες τις γειτονιές της πόλης χωρίς χαράτσια και τέλη στάθμευσης.
 Η ανάπτυξη της συνεχώς υποβαθμιζόμενης Δημοτικής Συγκοινωνίας και η δωρεάν χρήση της από όλους.
 Η εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνονται οι εταιρίες που επιθυμούν να μεταφέρουν τη λειτουργία τους στο Μαρούσι (ιδιαίτερα στον άξονα της Λεωφόρου Κηφισιάς) και όχι οι κάτοικοι – δημότες της πόλης.
 Η λειτουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης γύρω από τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς (Ειρήνη – Νερατζιώτισσα κλπ.)
Η ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα που μας επιβάλλει η Δημοτική Αρχή ΠΑΤΟΥΛΗ στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) δε θα περάσουν

                                               Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                                       Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                       Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου