Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση Μπρέγιαννη για τα δημοτικά τέλη

Δελτίο Τύπου αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη και τη μερική ακύρωσή της από την Περιφέρεια Αττικής, εξέδωσε ο νέος επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Αλέκος Μπρέγιαννης, ο οποίος σε "επιθετικό" τόνο υποστηρίζει ότι η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εμπαίζει τους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο με τις απαλλαγές στα τέλη.
Και προσθέτει:"Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής (46814/43640/ 22-12-2011), με την οποία ανατρέπεται η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για τις απαλλαγές των μακροχρόνια ανέργων, των ιδιοκτητών διαμερισμάτων με εισοδηματικά κριτήρια και των νέων επαγγελματιών και ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης από την καταβολή τελών, δυστυχώς επιβεβαιώνει μια διττή πραγματικότητα:
Αφενός την προχειρότητα με την οποία συστηματικά αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή σοβαρά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Αφετέρου το γεγονός ότι η ίδια η απόφαση της Περιφέρειας ακυρώνει στην πράξη τις εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής για «κοινωνική πολιτική», πόσο μάλλον σ' αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή για τους πολίτες συγκυρία και καταδεικνύει την πρόθεσή της να τη διαχειριστεί με όρους επικοινωνιακούς και όχι πρακτικούς.
Απόδειξη γι' αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη σπουδή της διοίκησης να εκδώσει - κατά την προσφιλή της συνήθεια, αδιαφορώντας παράλληλα για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών - πολύχρωμα και πολυτελή φυλλάδια. Για ποιο λόγο; Για να ενημερώσει, τάχα, τους δημότες για ένα θέμα που δεν ευσταθεί νομικά, ύστερα από την απόφαση της Περιφέρειας!
Η δική μας θέση εξ αρχής ήταν σταθερή και συνεπείς με τις επιδιώξεις μας. Ταχθήκαμε - και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε - υπέρ των απαλλαγών και των ελαφρύνσεων με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, υπερασπιζόμενοι επί της αρχής την πολιτική φιλοσοφία των διευκολύνσεων προς τους πολίτες που βιώνουν την κρίση.

 Είχαμε ζητήσει, μάλιστα, ρητά από τη Δημοτική Αρχή να μη γίνονται αλχημείες των οικονομικών στοιχείων, γεγονός που προφανέστατα δεν σεβάστηκε και παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφαση που απέρριψε η Περιφέρεια.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα. Υπεύθυνα να απαντήσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση της Περιφέρειας και χωρίς άλλες αλχημείες και παραπλανήσεις να επανέλθει όπως ο νόμος ορίζει με μια νέα εισήγηση, η οποία θα ευσταθεί νομικά και θα αποφεύγει την επιβάρυνση των μικρών διαμερισμάτων (έως 80 τ.μ.), που είναι και η πλειονότητα εντός των ορίων του Αμαρουσίου".
Με αυτή τη λογική, από την πλευρά μας, προτείνουμε στη διοίκηση του Δήμου να φέρει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τι θα πράξουμε με:
1. Τις μικρές κατοικίες (0 – 80 τ.μ.) και ειδικά των συμπολιτών μας που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ (που επρόκειτο να απαλλαγούν κατά 100%) και των συμπολιτών μας με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ (που επρόκειτο να απαλλαγούν κατά 50%), με αναλυτικά στοιχεία (πόσες οικίες για κάθε επιβάρυνση ή απαλλαγή, πόσες οικογένειες κλπ).
2. Τις κατοικίες από 81 έως 140 τ.μ. των συμπολιτών μας με εισόδημα 15.000 ευρώ.

Μπρέγιαννης Αλέξανδρος
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου