Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Υπερασπιστής της απαράδεκτης απόφασης της Περιφέρειας, ο Μπρέγιαννης

«Κακή αρχή», για το νέο «Πράσινο Παπαγαλάκι» της πόλης!
Το ρόλο που επιθυμεί να παίξει στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, αναδεικνύει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαρούσι επιστροφή στο Μέλλον", με θέμα τα δημοτικά τέλη του Δήμου Αμαρουσίου.
Και ο ρόλος αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν του υπερασπιστή της απαράδεκτης απόφασης της Περιφέρειας, να προχωρήσει στη μερική ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που προβλέπει σημαντικές απαλλαγές και μειώσεις στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών, για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας.
Η εκτός τόπου και χρόνου απόφαση της Περιφέρειας, που επιχειρεί να ακυρώσει την κοινωνική πολιτική της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, σε μια εξαιρετικά δύσκολη για τους συμπολίτες μας συγκυρία, θα προσβληθεί άμεσα στην Επιτροπή του άρθρου 152, από τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου μας.
Με ισχυρά επιχειρήματα θα διεκδικήσουμε την ακύρωση της απόφασης της Περιφέρειας και την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να εξασφαλίσουμε απαλλαγές και ελαφρύνσεις για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης βιάστηκε να πανηγυρίσει «την ακύρωση της απόφασης για τα δημοτικά τέλη». Στη βιασύνη του αυτή έσπευσε να καταγγείλει τη Διοίκηση που πήρε μια απόφαση με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό, αντί να καταγγείλει την Περιφέρεια που κόντρα στο κλίμα της εποχής, επιχειρεί να ακυρώσει μια πολιτική τελών που στόχο έχει τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων.

Επιλέγει να μην υπερασπιστεί τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, αλλά να στηρίξει τις απαράδεκτες αποφάσεις της Περιφέρειας, όπως στηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια τις πολιτικές επιλογές της πιο ανάλγητης και φορομπηχτικής Κυβέρνησης που πέρασε ποτέ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ, επειδή στην ανακοίνωση του υπάρχει αναφορά του που μιλά για επιβάρυνση των μικρών διαμερισμάτων, απαντάμε ξεκάθαρα πως ο Δήμος Αμαρουσίου κατέληξε στη συγκεκριμένη πολιτική τελών, εφαρμόζοντας όσα προβλέπει ο Καλλικράτης. Ένας Νόμος που επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει ως Διοίκηση κι επανειλημμένα ο νέος επικεφαλής της Αντιπολίτευσης έχει υπερασπιστεί.
Ο Καλλικράτης ήταν αυτός που μας επέβαλλε την υιοθέτηση 5 κατηγοριών τελών, όπου η μεγαλύτερη θα είναι ως 5 φορές υψηλότερη σε σχέση με την μικρότερη.
Με δεδομένο ότι ο χαμηλότερος συντελεστής ήταν 1,1 ευρώ / τ.μ. (αφορούσε τις οικίες ως 80 τ.μ.) και ο υψηλότερος 9,25 ευρώ /τ.μ.(αφορούσε τους επαγγελματικούς χώρους άνω των 1.000 τ.μ.) , είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή να διατηρήσουμε το χαμηλό συντελεστή 1,1 και να μειώσουμε στο 5,5 το συντελεστή για τους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους. Αν το κάναμε αυτό, θα επωφελούνταν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Ενώ η απώλεια εσόδων για το Δήμο θα ήταν πολλά εκατομμύρια ευρώ, κι ουσιαστικά θα αναγκαζόμαστε να βάλουμε λουκέτο. Θα τιμωρούσαμε δηλαδή τα νοικοκυριά και θα επιβραβεύαμε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι αυτό δεν την επιλέξαμε. Η δεύτερη επιλογή , που τελικά επιλέξαμε, ήταν να αυξήσουμε από 0,15 λεπτά ως 0,75 λεπτά του ευρώ το τ.μ. για κάποιες κατηγορίες οικιών ( μηνιαία επιβάρυνση ως 5 ευρώ), έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να μειώσουμε σε μεγάλο βαθμό τα τέλη που πληρώνουν οι εμπορικές χρήσεις.
Με δεδομένο ότι το 75% των εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη προέρχεται από τις εμπορικές χρήσεις και μόλις το 25% από τα νοικοκυριά, επιλέξαμε αυτήν την επιλογή, γιατί σε συνδυασμό με τις απαλλαγές που θεσπίσαμε, πετυχαίνουμε:
Να μην έχουμε μεγάλη απώλεια εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις , που δημιουργούν και τη μεγαλύτερη όχληση και περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Να απαλλάξουμε από την καταβολή τελών, ευπαθείς και αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, βάση της αρχικής μας απόφασης που η Περιφέρεια επιχειρεί να ακυρώσει.
Να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τα έσοδα προκειμένου να λειτουργεί ο Δήμος και η πόλη, παρέχοντας στους συμπολίτες μας υπηρεσίες ποιότητας.
Ο νέος επικεφαλής της αντιπολίτευσης προσθέτει τον εαυτό του και την παράταξη του σε αυτούς που κάνουν φτηνό λαϊκισμό. Σε αυτούς που εσκεμμένα αγνοούν τις απαλλαγές που θεσπίσαμε. Κάνει «κακή αρχή», επιλέγοντας να καταστεί το νέο «πράσινο παπαγαλάκι» της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου