Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κυριακή 18 Νοεμβρίου οι ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ"

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΡΕΣ: «... για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη»
Οι "Παραμυθοκόρες" είναι η Βασιλεία Βαξεβάνη, η Αντωνία Βέλλιου και η Ιφιγένεια Κακριδώνη. Οι τρεις τους συναντήθηκαν με αφορμή τα παραμύθια και σπούδασαν την τέχνη της αφήγησης κοντά σε έλληνες και ξένους αφηγητές. Η αλήθεια και η δύναμη των ιστοριών τις μάγεψαν. Η ανάγκη να τις μοιραστούν με όσους συναντούν έγινε κοινό μονοπάτι. Έτσι γεννήθηκαν οι "Παραμυθοκόρες". Από τότε δημιουργούν και κάνουν παραστάσεις αφήγησης με τη συνοδεία μουσικής για μικρούς και μεγάλους.
Σ' αυτήν την πορεία έχουν δημιουργήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Συνεργάζονται με μουσεία, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, μουσικές σκηνές, φορείς απεξάρτησης, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία και συμμετέχουν σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«... για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη»
Κυριακή 18 Νοεμβρίου
Οι «Παραμυθοκόρες» κάνουν ένα ταξίδι στο μύθο για να ανακαλύψουν την Ελένη πίσω από την Ελένη της Τροίας. Μια γυναίκα που όρισε τη μοίρα μιας ολόκληρης εποχής. Όρισε άραγε ποτέ τη δική της μοίρα;
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου αλλά και σε ενηλίκους. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει εργαστήριο, για όσα παιδιά και μεγάλους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στην παραγωγή λόγου και στην ουσία του μύθου, με αφορμή το κείμενο της παράστασης.
είσοδος: 10 ευρώ.
Ωρα έναρξης: 21.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου