Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ "στήριξη" στους πολίτες για το χαράτσι της ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και με την υπερψήφιση της εισήγησης του από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά σε μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν να στηρίξουν τους πολίτες της πόλης εκείνους, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Και κινδυνεύουν για το λόγο αυτό να μείνουν χωρίς ρεύμα τα σπίτια και οι οικογένειες τους.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί συνέχεια της επιστολής εξωδίκου στη ΔΕΗ με το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου καλούσε την επιχείρηση να μην κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πλήρωσε το χαράτσι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον μέσα από την απόφαση του Δ.Σ., εκφράζεται επίσης η απόλυτη αντίθεσή στην επιβολή άδικων χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Καθώς και η αποφασιστικότητα του Δήμου να στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτει και μέσω των υπηρεσιών του οι οποίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, κάθε Δημότη ή Κάτοικο της πόλης, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει το χαράτσι και κινδυνεύει με τον τρόπο αυτό να του διακοπεί η ηλεκτροδότηση.


Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εξέφρασε τη στήριξη του σε κάθε συλλογική δράση που αναλαμβάνεται ενάντια στην επιβολή φοροχαρατσιών, αλλά και για τη στήριξη όσων δεν μπορούν να τα πληρώσουν.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ο Δήμος αναλαμβάνει αποφασίστηκε
Να κοινοποιηθεί το εξώδικο που απέστειλε ο Δήμος στη ΔΕΗ στο Γραφείο Πρωθυπουργού , τα μέλη της Κυβέρνησης και τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Να υπάρξει νομική παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου στο ΣτΕ υπέρ της προσφυγής που έχει ήδη κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, η οποία θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου.
Να αναδείξει το ζήτημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και την ΚΕΔΕ, ζητώντας να παρθεί απόφαση για κλείσιμο των Δήμων την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής , ώστε να δώσουν όλοι μαζικά το παρόν έξω από το Δικαστήριο.
Να παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου, στα πλαίσια των ορίων που ορίζει η Νομοθεσία, νομική στήριξη στους δημότες και κατοίκους του που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου