Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"Επιστροφή στο Μέλλον": οι νόμοι δεν αλλάζουν με κινήσεις εντυπωσιασμού!

Ο συνδυασμός "Μαρούσι, Επιστροφή στο Μέλλον" κατέθεσε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου την ακόλουθη πρόταση, για το ειδικό τέλος ακινήτων της ΔΕΗ:
"Το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο καλείται να καταβάλει το σύνολο των πολιτών μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αποτελεί αναμφίβολα μία μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
 Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί τα νοικοκυριά σε απόγνωση, καθώς πρόκειται για ένα βαρύ χαράτσι που έρχεται να προστεθεί σε άλλα που είχαν προηγηθεί. Υπάρχει δε μία κατηγορία συμπολιτών μας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση αυτή καθώς έχει φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα άδικο νόμο. Ένα νόμο που μεγαλώνει την κοινωνική αδικία και πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Είναι σίγουρο όμως ότι οι νόμοι δεν αλλάζουν με κινήσεις εντυπωσιασμού.
Ο συνδυασμός μας δεν συμμερίζεται θέσεις, απόψεις και κινήσεις «εύκολης πολιτικής» που φυσικά αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά είναι αδιέξοδες. Δεν είναι ορθό ούτε ασφαλές να οδηγήσουμε τους δημότες μας σε πρακτικές «δεν πληρώνω» καθώς θα ακολουθήσουν σοβαρά προβλήματα και εμπλοκές, όπου εκεί ο Δήμος, για λόγους ουσιαστικούς δεν θα μπορεί να προσφέρει καμία βοήθεια.
Μπορούν όμως να αλλάξουν μέσα από συντεταγμένες παρεμβάσεις(;) των αρμοδίων οργάνων και αυτό έχει υποχρέωση να πράξει η τοπική αυτοδιοίκηση...

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε ο Δήμος Αμαρουσίου να παρέμβει εγγράφως μέσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στα συναρμόδια υπουργεία απαιτώντας άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί από την καταβολή του τέλους ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργους , χαμηλοσυνταξιούχους , μικροϊδιοκτήτες καθώς και κάθε συμπολίτη μας που με βάση αντικειμενικά εισοδηματικά κριτήρια δεν μπορεί οικονομικά να ανταπεξέλθει.
Παράλληλα καλούμε την Δημοτική Αρχή να υποστηρίξει με κάθε σύννομο μέσο(π.χ νομικές συμβουλές) τους συνδημότες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων ή αντιμετωπίζουν προβλήματα στον υπολογισμό του.
Τέλος, θεωρούμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου οφείλει να δείξει εμπράκτως το κοινωνικό του πρόσωπο μειώνοντας τα ήδη υψηλά δημοτικά τέλη (όπως έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης) και ενισχύοντας κατά 10% τουλάχιστον την χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών του (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΠΗ, κ.λ.π) για την νέα χρονιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου