Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά από τη Βορέειο

Στη λειτουργία Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά προχωρεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν την παρέα, τη συζήτηση, το παιχνίδι και κυρίως το βιβλίο.
Το Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» προσκαλεί όλα τα παιδιά να γίνουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, όπου ειδικοί συνεργάτες συγγραφείς – εμψυχωτές θα τα ταξιδεύουν στο Μαγικό κόσμο των παραμυθιών.
Κάθε Σάββατο από τις 12:00 έως τις 14:00, τα παιδιά θα συμμετέχουν με διαδραστικές δραστηριότητες στην διαδικασία αφήγησης του βιβλίου από τον συγγραφέα του, με στόχο την εκπαίδευση, την καλλιέργεια και την ευαισθητοποίηση τους σε διαχρονικά και πάντα επίκαιρα θέματα.
Η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά ανοίγει την «αγκαλιά» της στα παιδιά το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 12:00 με το βιβλίο: «Τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε». Μία εκπαιδευτική εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών, στην οποία η Σοφία Τακάογλου, με παιχνίδι και δραστηριότητες μαθαίνει τα παιδιά πώς να γίνουν καλύτεροι καταναλωτές.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά έχει ως εξής:

- Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ, ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ του Τζάνι Ροντάρι
Γιορτινή εκδήλωση με εμψυχωτή
Για παιδιά από 3 ετών
Ελάτε να ζωντανέψουμε μαζί την ευτυχισμένη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μπροστά στη φάτνη, κάτω από το δέντρο ή μες στην κάλτσα των δώρων.

- Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012
ΕΝΑΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ με τη Λίνα Μουσιώνη
Αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική και παιχνίδι
Μια εκδήλωση με στόχο την ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ. Για παιδιά από 5 ετών.
Τι παράξενος ζωγράφος ο Ασπρόμαυρος Φίλμους! Μήπως έχει αχρωματοψία; Μήπως έχει αλλεργία; Μήπως έχει κάποιο τραύμα από την παιδική του ηλικία; Τι συμβαίνει άραγε;
Ελάτε να διαλέξουμε μαζί το χρώμα του ασπρόμαυρου ζωγράφου και να μάθουμε πως δεν πειράζει να είναι κανείς… διαφορετικός! Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη και ο Ασπρόμαυρος Φίλμους ανοίγουν τη φανταστική τους πινακοθήκη και περιμένουν όλους τους μικρούς τους φίλους για αξέχαστα παιχνίδια με χρώματα και ανατρεπτικές ιδέες.

- Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΕΝΤΟΥΖΙΝΙ: ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ ΛΕΚΕΔΑΚΙ με την Ελένη Σβορώνου
Θεατρικό παιχνίδι και ζωγραφική
Μια εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ αλλά και τη σημασία της ΗΘΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Για παιδιά από 5 ετών
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι καλούν τους ενεργούς πολίτες του βυθού και της στεριάς να τους συμπαρασταθούν στις επικίνδυνες έρευνές τους για τη διαλεύκανση ενός μυστηρίου που έχει κάνει άνω κάτω την Άνω Μπουρμπουλήθρα και το σημαντικότερο: να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τον φοβερό Μι Κάπα!

- Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ με την Αργυρώ Πιπίνη
Αφήγηση παραμυθιού και κυνήγι θησαυρού
Μια εκδήλωση με στόχο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
Για παιδιά από 6 ετών
Πανέξυπνοι ντετέκτιβ, πραγματικοί γάτοι. Πραγματικοί γάτοι σε ρόλο ντετέκτιβ. Ένα ιερό κειμήλιο -ένας αιγυπτιακός πάπυρος- που έχει χαθεί. Μία κλοπή που πρέπει να διαλευκανθεί. Ένα μεγάλο μυστήριο απ’ τα πολύ πολύ παλιά χρόνια που πρέπει να λυθεί. Ένας μορφωμένος γάτος -ο Ευγένιος- με άπειρα χαρίσματα. Κι ένας ακόμα γάτος –ο αδερφός του ο Μήτσουλας- με κακές παρέες και άσχημες συνήθειες. Ο Ευγένιος καλείται να δώσει τη λύση. Ελάτε να τον βοηθήσετε ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του πάπυρου και να τον πάρει πίσω.

- Σάββατο 12 Μαϊου 2012
ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ με τη Σοφία Ζαραμπούκα
Αφήγηση παραμυθιού και ζωγραφική

Μια εκδήλωση με στόχο την καλλιέργεια της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, τη ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ τους και τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ μέσα από την ΑΓΑΠΗ τους για τα ΖΩΑ.
Για παιδιά από 5 ετών
Τέσσερις σκύλοι και η Σοφία Ζαραμπούκα σας περιμένουν το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, στις 12 το μεσημέρι, για να σας πουν τα σχέδια και τις μελλοντικές περιπέτειές τους μια που και οι πέντε είναι ελεύθεροι, αδέσποτοι, και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.
0,50 ευρώ από την πώληση κάθε βιβλίου της σειράς διατίθεται για την ενίσχυση του έργου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο
 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης: 210-6147181.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου