Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πολεοδομικές εκκρεμότητες στο επίκεντρο

Tα πολεοδομικά ζητήματα που εκκρεμούν στην πόλη του Αμαρουσίου, συζήτησε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης,  σε συνάντηση  που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης η επίσπευση των διαδικασιών για την εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα» και η αναθεώρηση των χρήσεων γης του εγκεκριμένου σχεδίου στους βασικούς οδικούς άξονες του δήμου.
Τη συζήτηση απασχόλησαν ακόμη, η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ. 88 περιοχής Κέντρου (κλειστό γυμναστήριο), η πρόσφατα κυρωμένη απόφαση πράξη εφαρμογής της περιοχής του Αγίου Θωμά και η επανέγκριση των Π.Μ. των περιοχών «ΔΗΛΑΒΕΡΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις επί των πολεοδομικών θεμάτων καθώς και κατάρτιση χρονοδιαγράμματος επίλυσής τους, από τη διευθύντρια της Πολεοδομίας κ. Πηνεπόλης Καβάγια και τον προϊστάμενο του τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Γιώργου Τσιτσιμπάση σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση, από πλευράς του δημάρχου, για το στάδιο εξέλιξης των παραπάνω θεμάτων αλλά και αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών διευθέτησής τους.
«Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Σηφουνάκη, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση των πολεοδομικών θεμάτων και ήδη οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες του υπουργείου προκειμένου να δοθεί οριστική λύση», δήλωσε ο κ.Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου