Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Aδιαφανείς" οι όροι εκχώρησης του έργου στην Πλ. Ευτέρπης

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης, δέσμιοι επιχειρηματικών συμφερόντων και χωρίς να σκεφτούν και να υπολογίσουν τις συνέπειες για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της, παραδίνουν την Πλατεία Ευτέρπης και το οικόπεδο Παναγόπουλου στις ορέξεις και την οικονομική εκμετάλλευση του κατασκευαστικού κεφαλαίου υποθηκεύοντας το μέλλον των κατοίκων της πόλης και επιβαρύνοντας περιβαλλοντικά το Μαρούσι.
Για την Πλατεία Ευτέρπης και τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων που προβλέπεται να κατασκευαστεί εκεί, κατόπιν εκχώρησης του έργου σε ιδιώτες επενδυτές από το Δήμο Αμαρουσίου με αδιαφανείς όρους και ζημιώνοντας ουσιαστικά το Δήμο Αμαρουσίου, έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν (Απρίλιος 2011) τονίζοντας την αντίθεσή μας στην κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη πλατεία, αφού αυτό θα σημάνει και την ουσιαστική καταστροφή της πλατείας Αλ. Γαρδέλη, όταν θα έρθει το μετρό στο Μαρούσι, μιας και δε θα υπάρχει άλλος χώρος για τη δημιουργία του σταθμού του μετρό. Έτσι θα χάσουμε άλλο ένα σημείο – πνεύμονα πρασίνου, όπου σήμερα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας (την πλατεία Αλ. Γαρδέλη) και ακόμα θα έχει εκχωρηθεί, για 29 χρόνια παρακαλώ, η εκμετάλλευση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων της πλατείας Ευτέρπης στο ιδιωτικό κεφάλαιο ζημιώνοντας το Δήμο και του Δημότες του Αμαρουσίου.
Για το οικόπεδο Παναγόπουλου και την οικοδόμησή του από την ΤΕΝ ΒΡΙΝΚΕ Α. Ε.,

ώστε να χτιστεί πολυκατάστημα, σε ένα χώρο που είχε χαρακτηριστεί με ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου (2008) ως χώρος πρασίνου (με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων), αφού πρώτα ο Δήμος Αμαρουσίου δεχτεί ως «δώρο» έναν υπόγειο όροφο με 35 θέσεις στάθμευσης, έχουμε ήδη τοποθετηθεί δηλώνοντας την αντίθεσή μας στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και το μόνο που μένει να πούμε είναι ότι μάλλον τα λεφτά είναι πολλά και βάζουν σε πειρασμό πολλούς.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Το κέντρο του Αμαρουσίου στενάζει από την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου με τις ενέργειές της χειροτερεύει την κατάσταση.
Εμείς το είπαμε και θα το πούμε άλλη μια φορά ότι αυτό το σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας και της ζωής μας είναι σάπιο και βρωμάει, το καπιταλιστικό κέρδος δεν είναι δυνατό να συμβαδίζει με τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας και τις συνέπειες τις ζούμε καθημερινά.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να σταματήσει κάθε ενέργεια της σχετικά με την οικοδόμηση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην πλατεία Ευτέρπης «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ», να σταματήσει κάθε ενέργεια της γύρω από την οικοδόμηση του οικοπέδου Παναγόπουλου και να προχωρήσει στις διαδικασίες για δέσμευση και απαλλοτρίωσή του, ώστε ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ χωρίς υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων.
Να υπάρξει ολοκληρωμένη μελέτη από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τους χώρους που μπορούν να γίνουν υπόγειοι σταθμοί αυτοκινήτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης και των επισκεπτών της και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου