Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

"Κόντρα" Γ. Πατούλη - Θ. Γιαννόπουλου στο εωτερικό της Ν.Δ

Στη διαφοροποίηση από τη σκληρή γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση  οδηγούνται μια σειρά στελεχών της Ν.Δ που βλέπουν μεν άνοδο του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά που δεν αρκετή να τους εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Οπως σημειώνει η εκλεκτή συνάδελφος και "φίλη" Μαρία Σπυράκη στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, "κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της Ν.Δ. αποτελεί το δίλημμα χέρι - χέρι με τις συντεχνίες ή αποφυγή της ταύτισης με διακριτές επιλογές συνεννόησης ... 
Αυτή τη φορά, τονίζει, είναι η σειρά του Θανάση Γιαννόπουλου να κάνει το βήμα. Ο τομεάρχης Υγείας δηλώνει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους γιατρούς έχει θετικά στοιχεία και εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πει «ναι» επί της αρχής.
Η θέση του κ. Γιαννόπουλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που απέρριψε το νομοσχέδιο ως απαράδεκτο αφού εκτιμά ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ «βλάπτει τους ασφαλισμένους και είναι απαξιωτική, υποτιμητική έως και εξευτελιστική για τους γιατρούς». Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι θα αρνηθεί να στελεχώσει τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι ο «γαλάζιος» δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Όμως ο Θανάσης Γιαννόπουλος φέρεται αποφασισμένος να υπερασπισθεί την άποψή του για το νομοσχέδιο και να την καταστήσει επίσημη θέση του κόμματος: « Η Ν.Δ. δεν είναι Ιατρικός Σύλλογος», τονίζει στους συνομιλητές του...

Θ. Γιαννόπουλος : «Ναι» για την Υγεία
Ο τομεάρχης Υγείας δηλώνει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ανδρ.Λοβέρδος για τους γιατρούς έχει θετικά στοιχεία και εκτιμά ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να πει «ναι» επί της αρχής. Η θέση του κ. Γιαννόπουλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που απέρριψε το νομοσχέδιο.
Γ. Πατούλης: Αρνηση να στελεχώσει τον ΕΟΠΥΥ
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι θα αρνηθεί να στελεχώσει τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι ο «γαλάζιος» δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου