Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημερώθηκε από Κουτρουμάνη για ΜΚΟ

Για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες που θα ισχύσουν σχετικά με το θέμα των 5μηνων συμβάσεων μέσω Μ.Κ.Ο στους Δήμους, ενημερώθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
Στη συνάντηση των δύο ανδρών που διεξήχθη στο Υπουργείο σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος, στο οποίο οι συμβάσεις να έχουν χρονικό ορίζοντα τα δύο έτη.
Εθεσε επίσης το ζήτημα που αφορά στο πρόγραμμα για τα άτομα με αναπηρία 3+1

 (τρία χρόνια κάλυψη της αμοιβής και των ασφαλιστικών εισφορών τους από τον ΟΑΕΔ και ένα από τον φορέα), ώστε όπως ανέφερε «να δοθεί η δυνατότητα σε παραγωγικά άτομα που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να προσφέρουν στο χώρο εργασίας.
Ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα κοινωνικής παρέμβασης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποβάλλοντας αίτημα στον κ. Υπουργό να συνεχισθεί η χρηματοδότησή του, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία και όχι με τη διαδικασία που προβλέπει απόφαση της πρώην Υπουργού.
Ο κ. Γ. Κουτρουμάνης  ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα με διαδικασίες ΑΣΕΠ θα συνεχισθούν οι 5μηνες συμβάσεις μέσω των Μ.Κ.Ο, ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμα 3+1 έχει ήδη πάρει υπογραφή για την εφαρμογή του.
Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και τα υπόλοιπα ζητήματα που του έθεσε ο κ. Δήμαρχος και θα δοθούν διευκρινίσεις σε επόμενη συνάντησή τους στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου