Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Η "ΠΑΡΑΝΟΜΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

Γιατί είναι ένα εξαιρετικό αίτημα και σύνθημα
Διαχέεται ένα κλίμα ότι ο Βενιζέλος είναι διαλλακτικός πολιτικός και μάλιστα θέλει να κάνει διάλογο με την «πλατεία», τους «αγανακτισμένους» δηλαδή.
Δεν νομίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνει κανένας διάλογος. Έχουμε δείξει (http://wp.me/pVzKU-4B) ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια παράνομη κυβέρνηση. Επαναλαμβάνουμε γρήγορα τον ισχυρισμό :
«Η ανώτατη συνταγματική εκτροπή που έχει συντελεσθεί είναι η ακόλουθη:
Το θεμελιώδες πρώτο άρθρο του Συντάγματος λέει:
Άρθρο 1 , παρ. 2 :
 «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία»
Άρθρο 1 , παρ. 3 :
 «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους …» .
Η λαϊκή κυριαρχία στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες ασκείται μέσω της ψήφισης στις εκλογές συγκεκριμένων θέσεων και προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τα κόμματα. Είναι προφανές δηλαδή ότι λαϊκή κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς εκλογή προσώπων που μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν ότι θέλουν ∙ γιατί σ’ αυτή τη περίπτωση το Σύνταγμα δεν θα χρησιμοποιούσε ένα τόσο βαρύ και απόλυτο όρο (κυριαρχία) για να περιγράψει το θεμέλιο του πολιτεύματος.
Στην περίπτωση της παρούσας κυβέρνησης, όπως όλοι ξέρουν, οι θέσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της με τα οποία εκλέχτηκε στις εκλογές παίρνοντας επομένως συγκεκριμένη λαϊκή εντολή, ανατράπηκαν εξολοκλήρου από την ίδια με τον πιο βάναυσο τρόπο που έχει σημειωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα δημοκρατίας.
 Αυτή ακριβώς η κατεδάφιση της λαϊκής κυριαρχίας είναι η εκτροπή και πλέον δεν ισχύει αυτομάτως ούτε η παρ. 3, αφού η εξουσία της παρούσας κυβέρνησης δεν πηγάζει πλέον από το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου