Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μέτωπο αντίστασης κατά της συγχώνευσης σχολείων

Οξύνονται οι αντιδράσεις απέναντι στις συγχωνεύσεις σχολείων. Τη σκυτάλη πήραν χθες μαθητές, γονείς και δημοτική αρχή στον Κουβαρά και τα Καλύβια...
Στην πόλη μας, όπου καταργήθηκε το 12ο δημοτικό και  συνενώθηκαν το 9ο και το 17ο δημοτικό (περιοχή Νέο Τέρμα) και υποβιβάστηκε (από 10θέσιο σε 9θέσιο) το 3ο δημοτικό (περιοχή Κοκκινιά), αύριο Παρασκευή στις 9:00 το πρωί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 8ου Γυμνασίου & 9ου Λυκείου Αγ. Φιλοθέης - τα οποία συγχωνεύονται - πραγματοποιούν (με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου), συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Γονείς, μαθητές και δημοτική αρχή αρνούνται τη συγχώνευση και αντιθέτως διεκδικούν την παραχώρηση από την ΚΕΔ του οικοπέδου των 7,8 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει τα δύο σχολεία.
Να σημειώσουμε ότι στο Μαρούσι, η δημοτική παράταξη "Κόντρα στον Καιρό" έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολείων, με συμμετοχή όλων των φορέων της Εκπαίδευσης, δασκάλων, καθηγητών, γονέων και μαθητών.
Αξίζει ακόμα να υπογραμμιστεί ότι την περασμένη Τρίτη, κατα τη συνεδρίαση του Σώματος, ελήφθη απόφαση η οποία καθιστά σαφές ότι το δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Η  μόνη παράταξη παράταξη  που καταψήφισε την απόφαση και επιχειρηματολόγησε υπέρ της συγχώνευσης, ήταν ο Συνδυασμός του κ. Ηλία Γιαννακάκου "Επιστροφή στο Μέλλον", που στις πρόσφατες εκλογέςυποστηρίχθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ !
Αύριο Παρασκευή επίσης, στο 3ο δημοτικό σχολείο στις 19:00 η παράταξη των εκπαιδευτικών των δημοτικών της περιοχής, "ΔΙΕΞΟΔΟΣ", πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση με τη συμμετοχή της Ο.Λ.Μ.Ε, των γονέων  και των μαθητών.
Για περισσότερες πληροφορίες στον Πέτρο Κούκουζα 6940779453

        Η "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο"
                       ενάντια στις συγχωνεύσεις


Ενάντια στις συγχωνεύσεις τάσσεται και η Περιφερειακή Παράταξη «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο», καταγγέλλοντας ότι η "πολιτική αυτή αποτελεί κατʼ ουσίαν εφαρμογή των δραματικών κοινωνικών περικοπών που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική στο πλαίσιο του Μνημονίου".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου