Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στο ύψος της Αναβρύτων, η 2η πεζογέφυρα

Με επιτυχία τοποθετήθηκε η δεύτερη πεζογέφυρα επί της Λεωφ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων, έπειτα από συντονισμένες εργασίες που διήρκεσαν από τις 11 μ.μ. της Τρίτης 14 Μαρτίου 2011 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 15 Μαρτίου.
Η πεζογέφυρα θα συνδέει το ανατολικό Μαρούσι με το κέντρο της πόλης και θα διευκολύνει την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών αλλά και των μαθητών από τα γύρω σχολεία. Η πεζογέφυρα θα παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους μέσα στις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθούν οι ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθετηθούν οι ανελκυστήρες.
Τις εργασίες τοποθέτησης επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους κατοίκους της πόλης μας και βάζοντας την ασφάλειά τους πάνω από όλα, σήμερα τοποθετούμε τη δεύτερη πεζογέφυρα που συνδέει τις δύο πλευρές της πόλης μας, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των πεζών από τη μία άκρη της λεωφόρου στην άλλη. Σήμερα, μετά την πεζογέφυρα που τοποθετήσαμε στην Δ. Γούναρη, κάνουμε το δεύτερο βήμα για ασφαλή μετακίνηση στο Μαρούσι».
Η τοποθέτηση της πεζογέφυρας και η ασφαλής μετακίνηση αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, εδώ και μία εικοσαετία, και γίνεται πράξη χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης που κράτησαν περισσότερο από δύο χρόνια, και αφού ξεπεράστηκαν οι δικαστικές προσφυγές εις βάρος του έργου από μια μικρή μειοψηφία πολιτών.
Η πεζογέφυρα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση και μετακίνηση και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στις εργασίες τοποθέτησης παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Στέφανος Τσιπουράκης, Ευάγγελος Κάββαλος, Νίκος Πέππας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Κατερίνα Ιωάννου, Κώστας Νταλούκας, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου