Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Επί ποδός δάσκαλοι και καθηγητές

Την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δημάρχων, αλλά και των κομμάτων προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων. Ηδη, εκπαιδευτικοί και τοπικοί σύλλογοι καθηγητών προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων. Η ΟΛΜΕ στη διάρκεια στη συνεδρίασή της  πρότεινε να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου (η τελική απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο), ενώ για την Παρασκευή αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις καθηγητών, θα υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, θα «παγώσουν» οι προσλήψεις, ενώ τα πολυπληθή σχολεία που δημιουργούνται θα χειροτερεύσουν τις συνθήκες μάθησης.
Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, συνεχίζει να δηλώνει πως τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις ήταν παιδαγωγικά και αναφέρει ότι με τη σωστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα προγράμματα που θα ενταχθούν στο νέο σχολείο.
Αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις σχολείων είναι στην πλειονότητά τους οι περισσότεροι δήμαρχοι της Αττικής, υποστηρίζοντας ότι οι πόλεις τους έχουν ανάγκη από ιδρύσεις σχολικών μονάδων και όχι από συνενώσεις ή καταργήσεις...
Στο Μαρούσι, όπου συγχωνεύονται δύο δημοτικά και δύο ειδικά σχολεία, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς όπως τονίζει η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά και σε λίγα χρόνια δεν θα επαρκούν ούτε τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου