Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό… αίρεση

... Στο μεταξύ, κι ενώ οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ είναι ατελείωτες, έχουν στηθεί σε κάποια σημεία και τα πρώτα εκλογικά κέντρα, μερικά από τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα υποψήφιων… βουλευτών.
Στα του Αμαρουσίου, θα ήταν συνετό η δημοτική αρχή όχι μόνο να διατυμπανίζει ότι είναι συνεπής στην πολιτική της, αλλά ότι είναι και επί της ουσίας έτσι τα πράγματα…
• Και μιλάμε για την περίπτωση του προκάτ ναού που τοποθετήθηκε ξαφνικά στο θαυμάσιο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το ΚΑΤ.
• Το θέμα έχει ήδη τεθεί στην Πολεοδομία, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απαντά ότι δεν υπάρχει άδεια για αυτό που έγινε.
• Ενημέρωση έλαβε και ο Μητροπολίτης Κύριλλος από τους ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και είμαστε περίεργοι για την αντίδραση της εκκλησίας, που το μόνο που της έλειπε είναι να αναμειχθεί και σε μια τέτοια κατάσταση…
• Εμείς, όμως, αναρωτιόμαστε:
Πώς γίνεται λίγες ημέρες πριν να εκδίδει πανηγυρικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Αμαρουσίου για το γκρέμισμα και του τελευταίου παράνομου υπόσκαφου στις πλατείες του Αμαρουσίου και να αυτοαναιρείται τόσο… ερασιτεχνικά εν ριπή οφθαλμού;
• Δηλαδή, «γκρεμίζουμε τις παρανομίες του παρελθόντος» από την μια, αλλά «κάνουμε τα ίδια στο παρόν» από την άλλη; Να μην τα ξαναλέμε για την γυναίκα του Καίσαρα…
• Θυμηθήκαμε λίγο πιο πάνω την βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου του Αμαρουσίου, την οποία περιμένουμε να δούμε να υλοποιείται
• Το θέμα, βέβαια, είναι αν θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τώρα ή ο δήμαρχος θα «παγώσει» ενόψει του εκλογικού χαμού που έρχεται.
• Η βιοκλιματική ανάπλαση αναμένεται από τους εμπόρους ως ένα έργο που μπορεί να βελτιώσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα του κέντρου σε μια τραγική για την αγοραστική κίνηση περίοδο.
• Για να γίνει αυτό, βέβαια, πρέπει να τηρηθεί και η δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μη «νεκρώσει» για μια ακόμη φορά την περιοχή του εμπορικού κέντρου…
• Όπως φαίνεται, πάντως, δεν είναι μόνο το Μαρούσι που προσανατολίζεται σε αλλαγή της εικόνας της εμπορικής του «καρδιάς» για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό με τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και να αντέξει στην οικονομική κρίση.
Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ (4/9)
http://www.amarisia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30087:-49&catid=92:new&Itemid=177
ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ
Όπως πληροφορήθηκα, με μεγάλη χαρά δέχθηκαν τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης την είδηση ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει κάδους και πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα ζώων», ώστε να εναποθέτουν εκεί τα περιττώματά τους.
Δεν μπορείτε να φαντασθείτε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα καημένα τα αδέσποτα σκυλάκια στο να μαζεύουν τα «κακά» τους…
Παλιά «τα έκαναν» και ύστερα κοιτούσαν γύρω - γύρω με το γεμάτο ενοχή βλέμμα τους, δεν έβρισκαν κανένα κάδο να τα πετάξουν και με την ουρά στα σκέλια «την έκαναν» με μικρά πηδηματάκια.
• Από εκεί βγήκε και η έκφραση, φαίνεται.
(Ευτυχώς οι γάτες από τη φύση τους ανοίγουν λακκούβες όπου βρουν χώμα και τα κουκουλώνουν μόνες τους).
• Αλλά οι σκύλοι, όντως είχαν ένα πρόβλημα.
Διότι οι άλλοι, οι «κατοικίδιοι και συνοδευόμενοι» (όπως τους αποκαλεί το δελτίο τύπου), σκύλοι είχαν τα αφεντικά τους και δεν είχαν ανάγκη να σκέφτονται που να αφοδεύσουν.
Είχαν αυτούς τους ευγενείς φιλόζωους, που βλέπετε κατά δεκάδες στο Μαρούσι να περπατούν με ένα φαράσι και μια σακούλα στο χέρι και να μαζεύουν τα περιττώματα από τα «γλυκούλια» τους (ή και τα «θηρία» τους ενίοτε).
Αυτοί οι ευγενείς άνθρωποι, έχουν πλέον τους κάδους με τις πινακίδες και θα αδειάζουν αμέσως τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.
• Γίναμε Ευρώπη επιτέλους.
(Ελπίζω οι γείτονες στην παλιά μου γειτονιά στην οδό Π. Μελά 1, που άφηναν τα σκυλιά τους να αφοδεύουν μέσα στο χώρο που παρκάραμε τα αυτοκίνητά μας, να είναι ικανοποιημένοι από το μέτρο του Δήμου Αμαρουσίου).
Δεν γνωρίζω εάν τοποθετήθηκαν κάδοι και στο Πολύδροσο, αλλά εάν ο κ. δήμαρχος τώρα που έρχονται εκλογές, θέλει να πάρει ψήφους από την περιοχή, καλό θα είναι να επισπεύσει και εκεί την τοποθέτησή τους, διότι παλιά εάν ξεχνούσαμε την πόρτα της αυλής ανοικτή, ήταν δυνατόν να δούμε περιττώματα σκύλων και μέσα στο γκαζόν.
Αλλά για να μη κατηγορώ τους ευγενείς φιλόζωους, ίσως να ήσαν περιττώματα αδέσποτων, που δεν είχαν «κάδους και πινακίδες».
Μόνον ένα πρόβλημα δημιουργείται από αυτή την «Ουσιαστική πρωτοβουλία για ένα Καθαρό Μαρούσι».
Τα αδέσποτα που δεν ξέρουν να διαβάζουν, ποιος θα τα ενημερώσει για τον τρόπο που θα σκαρφαλώνουν να κάνουν τα «κακά» τους μέσα στους κάδους που -ομολογουμένως- είναι και λίγο ψηλά τοποθετημένοι;
Ή μήπως η διοίκηση με την επιγραφή «Αγαπάμε τα ζώα, αγαπάμε τα παιδιά, μαζεύουμε τα περιττώματα των ζώων» απευθύνεται στους περαστικούς διαβάτες να καθαρίζουν τους δρόμους;
                                                             Άγγελος Πολύδωρος
                                                                www.amarisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου