Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Με «non paper» καταλογίζει στον Γ. Πατούλη, απόπειρα ψηφοθηρίας η «πανταχού απούσα» Ρένα Δούρου!

Ψηφοθηρία καταλογίζουν συνεργάτες της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου στον Γ. Πατούλη, ο οποίος χθες, με την ιδιότητα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, επισκέφθηκε τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, προκειμένου να την εγκαλέσει ότι η πολιτική που ακολούθησε θα μετατρέψει το Λεκανοπέδιο σε «υγειονομική βόμβα» & «Νάπολη», χωρίς όμως να έχει ο ίδιος συμβάλει στην κατεύθυνση της βελτίωσης της διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Αμαρουσίου.
«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των κατοίκων της Αττικής», είπε ο Γ. Πατούλης, ο οποίος πλέον είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής απέναντι στη Ρ. Δούρου. 
Ο «γαλάζιος» υποψήφιος μάλιστα σημείωσε ότι «είναι ανάγκη όλοι να βοηθήσουμε για να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με την ταυτόχρονη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ».
Σκληρή ήταν η απάντηση των συνεργατών της Ρ. Δούρου που απηύθυναν σειρά ερωτημάτων για τα όσα ήταν υποχρεωμένος να εκπληρώσει ο Γ. Πατούλης για τους δημότες του, προκειμένου να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που ο ίδιος ως δημοτική αρχή είχε εκπονήσει για αύξηση της ανακύκλωσης και δράσεις για τη μείωση των αποβλήτων με δημιουργία υποδομών.
«Η πραγματικότητα είναι ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν έχει προχωρήσει σε τίποτε από όλα αυτά», σημειώνουν συνεργάτες της περιφερειάρχη υπογραμμίζοντας πως παρότι ο Γ. Πατούλης ως δήμαρχος είχε εκπονήσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, δεν το υλοποίησε.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όγκος των απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου που θάβονται στον ΧΥΤΑ Φυλής αυξήθηκε το 2016 κατά 7.000 τόνους, χρησιμοποιώντας εντολές μεταφοράς (με ιδιωτικά αυτοκίνητα αγνώστου προελεύσεως)», εξηγούν συνεργάτες της Ρ. Δούρου προσθέτοντας ότι:
«ενώ το 2017, χάρη, όχι στη Διοίκηση του Δήμου αλλά στη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, που κατάργησε τις εντολές μεταφοράς, μειώθηκαν κατά 5.000 τόνους».
Απαντώντας στην αιχμή Πατούλη ότι απαιτείται νέος σχεδιασμός για τη διαχείριση απορριμμάτων, συνεργάτες της Ρ. Δούρου υπενθυμίζουν ότι:
«πλέον η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), σύμφωνο με τον Εθνικό Σχεδιασμό και τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας, της αποκέντρωσης - κάτι που εκκρεμούσε χρόνια». 
Σημειώνουν, μάλιστα, ότι :
«η διαδικασία σύνταξης Περιφερειακού Σχεδιασμού ξεκίνησε στο τέλος του 2015, ύστερα από πλήθος διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κοινωνικών φορέων, κινημάτων και πολιτών της Αττικής για τη συνδιαμόρφωσή του. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε το ΠΕΣΔΑ με την απόφαση του 1/2016. Τρεις φορές το ζήτημα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και εγκρίθηκε με την απόφαση 414/2016»
 «Τελικά ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Αττικής, ύστερα από εξαντλητική διαβούλευση, κυρώθηκε με την ΚΥΑ 61490/5302/2016», καταλήγουν.
                                 € ●► ◄►  « »  ▲▼    $       $  ▲▼◄► € « » $  ▲▼ « » ◄► ●► €
ΠΗΓΗ://www.avgi.gr/article/9308591/9421679/apopeira-psephotherias-me-phonto-ton-chyta-phyles-apo-ton-g-patoule

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου