Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

«Γιγαντώνεται» ο Αντι-Σημιτισμός στην ΕΕ

Σχεδόν το 90% των ευρωπαίων Εβραίων δήλωσε πως ο αντισημιτισμός στην χώρα του έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα είπαν πως έχουν σκεφτεί να μεταναστεύσουν.
Εννέα στους δέκα Εβραίους που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύουν πως ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία προκάλεσε συναγερμό στις Βρυξέλλες.
Η μελέτη του βραχίονα της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα καταδεικνύει πως το 85% των ευρωπαίων Εβραίων θεωρεί πως ο αντισημιτισμός είναι το κυριότερο κοινωνικό ή πολιτικό πρόβλημα στην χώρα του.
Σχεδόν τρεις στους δέκα Εβραίους δήλωσαν πως έχουν υποστεί παρενόχληση τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσουν διότι δεν αισθάνονται ασφαλείς στην Γηραιά Ήπειρο.
Την «βαθιά ανησυχία» του για τα ευρήματα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, σημειώνοντας πως η «μάστιγα» του αντισημιτισμού πρέπει να αντιμετωπιστεί δυναμικά και συλλογικά από τα κράτη-μέλη.
Ο κ. Τίμερμανς ανέφερε ότι οι Εβραίοι είναι πάντοτε τα πρώτα θύματα όποτε η «πολιτική της ταυτότητας» έρχεται στην επιφάνεια, προσθέτοντας ότι οι εκφάνσεις αντισημιτισμού συνιστούν προειδοποίηση ότι βαθύτεροι κίνδυνοι ελλοχεύουν. 
Πρόκειται για το «καναρίνι στο ανθρακωρυχείο», είπε.
Η έρευνα κατέδειξε ακόμα πως το 34% των ευρωπαίων Εβραίων αποφεύγει εβραϊκά μνημεία ή εκδηλώσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν ότι οι προσπάθειες των κρατών-μελών κατά του αντισημιτισμού δεν έχουν αποτέλεσμα.
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα καλεί την ΕΕ να ενισχύσει την διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα και άλλες δραστηριότητες, να διασφαλίσει την προστασία των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και των χώρων συνάθροισής τους και αν παρακολουθεί προσεκτικά τα εγκλήματα βίας κατά των Εβραίων.
Πηγή://www.skai.gr/news/world/article/391814/anisuhia-stin-ee-meta-tin-nea-ereuna-gia-ton-adisimitismo/#ixzz5ZeTSDpTr
                                        €   ●► « » ◄ ▼▲  $  €  $  ●►  ▲▼◄ « » ●►

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου