Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Μας τελείωσαν οι Τσιπρο - ΣΥΝ - καμμένοι & έγιναν τα Σκόπια Μακεδονία!

Πρέσπες: Έπεσαν οι υπογραφές στη συμφωνία για το ονοματολογικό

Υπογράφηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στους Ψαράδες της Μ. Πρέσπας.
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι δύο πρωθυπουργοί οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι  μετέβησαν με σκάφη στην απέναντι όχθη της Μ. Πρέσπας στην πλευρά της πΓΔΜ, όπου γευμάτισαν.
Με σκάφος μέσω της Μ. Πρέσπας έφτασαν στους Ψαράδες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.
Στην μαρίνα των Ψαράδων τους υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος τους πρόσφερε μια ανθοδέσμη.
Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου θα υπογραφεί η συμφωνία και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν όρθιοι και με θερμά χειροκροτήματα.

Νωρίτερα είχαν φτάσει εκεί ο  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με τον Μάθιου Νίμιτς, ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την Ροζμαρί Ντι Κάρλο, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.
                                           ●►€ « » $  ▲▼◄► ●►€ « » $  ▲▼◄►
ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/208922/epikairotita/2018/stis-1030-upografetai-i-sumfonia-tsipra--zaef-sto-chorio-psarades-prespon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου