Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ... «Δίκαιη Ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο - Η Επόμενη Μέρα» με κυβέρνηση Τσίπρα!

Με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με την Ο.Μ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων η εκδήλωση - συζήτηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών &Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) Νίκο Παππά, με θέμα «Δίκαιη Ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο - Η Επόμενη Μέρα».
Η μαζική προσέλευση εκατοντάδων(σε μία αίθουσα που χωράει μετά βίας 250 άτομα !!!) αόρατων( ή Διαστημικών προφανώς) μελών και φίλων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μια ουσιαστική ενημέρωση τόσο για τις επιλογές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση όσο και στις προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα καθώς και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν.
Ειδικότερα ο Ν.Παππάς αναφέρθηκε στις παλινωδίες του αρχηγού της ΝΔ για την προληπτική γραμμή που ζητά κατά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο καθώς και στους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλες τις προηγούμενες εκλογές (υποστήριξη των λαϊκών κινημάτων, πολιτική για την αναγκαιότητα πολιτικών αλλαγών στην Ευρώπη, πολιτική περί πλειοψηφικών συμμαχιών). 
Υποστήριξε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα «βγαίνει», γιατί μείωσε την απαίτηση των δανειστών για υπερβολικά πλεονάσματα, δεν ζητούνται από αυτούς πρόσθετα μέτρα, μειώθηκε η ανεργία κατά 7%, έχει αρχίσει να μπαίνει σε τάξη η οικονομία, με συρρίκνωση της διαπλοκής και διαφθοράς στο κράτος. 
Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα που μετά τη συμφωνία που πέτυχε με τους δανειστές απευθύνθηκε πάλι στο λαό για ανανέωση της εντολής διακυβέρνησης, ενώ διαπραγματεύτηκε και υιοθέτησε πολιτικές στήριξης των αδυνάτων με παροχή πρόσβασης στην υγεία για 2,5εκατ. ανασφάλιστους, παροχή κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης.
Μιλώντας για τη επόμενη μέρα και με στόχο η Ελλάδα να γίνει από δω και πέρα κόμβος οικονομικής συν-ανάπτυξης για τα Βαλκάνια και με έμφαση στις ανάγκες που αναδείχθηκαν και καταγράφτηκαν στα 14 Περιφερειακά Συνέδρια που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ο Ν.Παππάς έβαλε ως προϋποθέσεις:
►Την επίλυση χρόνιων εθνικών προβλημάτων στα βόρεια σύνορα της χώρας (Μακεδονικό στη βάση της εθνικής γραμμής με ενεργή εξωτερική πολιτική)
►Την διασφάλιση σταθερότητας στην περιοχή και τη δημιουργία καλής εικόνας για τη χώρα
►Την επένδυση σε δημόσιες υποδομές (μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, νέες τεχνολογίες, κλπ)
Στις αναπτυξιακές επιλογές από τη σκοπιά του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής και με στόχο τη δίκαιη διάχυση των ωφελημάτων των νέων τεχνολογιών στο σύνολο της κοινωνίας, ο Ν.Παππάς προέκρινε πρωτοβουλίες και δράσεις σχετικά με:
Τον τουρισμό, με συνεχή βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος μέσω της τεχνολογίας
►Τις οπτικοακουστικές παραγωγές, εκμεταλλευόμενοι το ελληνικό τοπίο και τα μνημεία πολιτισμού που διαθέτει η χώρα με άμεσο επακόλουθο την σχεδόν ανέξοδη τεράστια προβολή της στο εξωτερικό
►Την ανάπτυξη συστοιχίας ελληνικών μικροδορυφόρων σε συνεργασία με 4 Ελληνικά Πανεπιστήμια, για «να φέρουμε τις τεχνολογίες του αύριο, σήμερα, για όλους»
►Την ψηφιακή γεωργία για εξατομικευμένη συμβουλευτική υποβοήθηση των αγροτών
►Την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε όλο το Δημόσιο τομέα
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωταπαντήσεις με τους παρευρισκόμενους για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους, τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και την απρόσκοπτη αξιοποίηση των δημόσιων δεδομένων, την ΕΡΤ, τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση,  κ.λπ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη:
●►Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών & Μεταφορών,
●►Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ 
●►Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, 
●►Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 
●►Παναγιώτης Σκούτας, διευθυντής του γραφείου του υπουργού ΨΗΠΤΕ, 
●►Γιώργος Καραμέρος, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, 
●►Κώστας Κοσοβίτσας, πρώην δήμαρχος Ν. Πεντέλης, 
●►Αντώνης Φειδοπιάστης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πεντέλης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή και πρόεδρος της εταιρείας ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές Α.Ε.,
●►Βασίλης Μπούρας και Δημήτρης Αποστολάκος, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του συνδυασμού  Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή
●►Δημήτρης Σταυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης τηου συνδυασμού Συμπολιτεία, 
●►Βασίλης Τσολακίδης, πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), 
●►Κώστας Βαρλαμίτης, πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, 
●►Μανώλης Κουταλάς, πρόεδρος του Δ.Σ. του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου
Δείτε εδώ το video της ομιλίας από το enypografa.gr και το aftodioikisinet.gr
                                                                https://youtu.be/6AW7g0cE9-4?t=4
                                            http://aftodioikisinet.gr/enimerosi/1825-omilia-ypourgoy-nikou-pappa
                                                                             € $  ●► « » ▲▼◄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου