Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017»:Στο Μαρούσι το 1ο εθνικό βραβείο!

Γ. Πατούλης: «Είναι πολύ τιμητικό να βραβεύεται η πόλη σου με το 1ο Εθνικό βραβείο για την βιώσιμη κινητικότητα! Μπράβο στο Μαρούσι! Μπράβο στους συνεργάτες μου! Μπράβο στην προσπάθεια όλων μας!»
Με το πρώτο βραβείο για τις δράσεις προώθησης της εναλλακτικής μετακίνησης στο πλαίσιο του θεσμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2017 τιμήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων πανελλαδικά. 
Το Βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Κατά την παραλαβή του βραβείου από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: 
«Είναι πολύ τιμητικό να αποσπά η πόλη σου το πρώτο εθνικό βραβείο για το 2017 για την προώθηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. 
Το Μαρούσι έχει δείξει στην πράξη ότι τοποθετεί το περιβάλλον και την υγεία υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του. 
Οι Μαρουσιώτες, κάθε ηλικίας, αγκάλιασαν τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μεταφέροντας σε κάθε γειτονιά τον παλμό της μετακίνησης στην πόλη με μορφές φιλικές προς το περιβάλλον, βελτιώνοντας τις συνθήκες της ζωής τους αλλά και της ζωής μέσα στον αστικό ιστό. 
Θέλουμε πολίτες ανοικτούς και πρόθυμους να αλλάξουν, πολίτες που να ενημερώνονται και να συμμετέχουν, πολίτες που μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία επεξεργάζονται πώς μπορούν και οι ίδιοι, υιοθετώντας διαφορετικές συμπεριφορές, να βελτιώσουν τη ζωή τους και την πόλη μέσα στην οποία ζουν».
Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί και όλους τους υπόλοιπους Δήμους που απέσπασαν διακρίσεις όπως τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Δελφών, Σάμου, Τρικκαίων, Σερρών, Καρδίτσας που τιμήθηκαν με βραβεία στην κατηγορία των μικρών πόλεων.
Από όλους τους παρευρισκομένους και συμμετέχοντες επισημάνθηκε στις τοποθετήσεις τους η μεγάλη αξία της προσπάθειας να αλλάξουν η πόλη και οι συνήθειές μας με κανόνες βιώσιμης κινητικότητας που προάγουν το αστικό περιβάλλον, την υγεία των πολιτών, το τουριστικό και το πολιτιστικό πρόσωπο του κάθε τόπου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία, επίσης, των υπουργών Γιώργου Σταθάκη, Σωκράτη Φάμελλου, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
                                                                              € $  ●► « » ▲▼◄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου