Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Tο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών, επιθεώρησε ο Γ. Πατούλης


Την εξέλιξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, στις περιοχές Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
 Συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλειο Κόκκαλη, την Προϊσταμένη της Δ/σης της Τεχνικής Υπηρεσίας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Έργων επέβλεψε την πορεία του έργου στις οδούς Αμαρυσίας Αρτέμιδος, Ερατούς, Φαιάκων, Παραδείσου, Καραολή και Δημητρίου, Φραγκοκκλησιάς.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι παρεμβάσεις στις παραπάνω γειτονιές (Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου) έχουν στόχο:
Την αναβάθμιση των γειτονιών που διέρχεται το έργο, μέσω της προστασίας και ανάδειξης των ελεύθερων αστικών χώρων
►Την ενίσχυση της συνεκτικότητας  της πόλης
Τη βελτίωση του μικροκλίματος και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με τη χρήση βιοκλιματικών υλικών και την ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις
►Τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, καθώς και ο συνδυασμός του δικτύου αυτού με την ασφαλή κίνηση των πεζών, με την ανακατασκευή των παράπλευρων πεζοδρομίων στις οδούς.

 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλη υπογράμμισε ότι «παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία πετυχαίνουμε να υλοποιούμε νέα έργα, με τα οποία ενισχύουμε τις υποδομές του Δήμου και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. 

Το έργο που επισκεπτόμαστε σήμερα θα προχωρήσει μέσα από τη διαβούλευση του Δήμου με τους πολίτες, δίνοντας νέα πνοή στις γειτονιές και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων».
Κατά την επίσκεψη του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε της ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με την Πρόεδρο του Επιμορφωτικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραδείσου κα Γεωργία Βαρδουλάκη, αλλά και πολλούς διερχόμενους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη του έργου, καθώς και για την ανάπλαση μέσα από την αναμόρφωση της γειτονιά τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου